Znamená to pro mě hodně, říká Šátral o nominaci do daviscupového týmu

- David Schlegel, Petr Šístek

Pro Jana Šátrala je nominace do českého daviscupového týmu splněným snem. Ten veřejně vyslovil po úspěšném vystoupení na loňském US Open a přání se mu splní již nyní v Austrálii. Šestadvacetiletý tenista se nyní snaží vyladit formu na turnaji na havajském ostrově Maui, kde se účastní tamního challengeru.

Jaké jsou vaše bezprostřední pocity z premiérové nominace do daviscupového týmu pro utkání s Austrálií?
Tak jsem samozřejmě nadšený, znamená to pro mě hodně. Navíc jsem v pozici, že můžu klidně zasáhnout do ostrých zápasů, to by bylo fajn. Těším se na celý týden.

Kdy jste se dozvěděl, že byste mohl být v nominaci? Uzpůsobil jste tomu váš turnajový program?
Už okolo Vánoc mi pan Navrátil volal a ptal se mě, jaký mám plán, jestli se dobře připravuji a zda bych teoreticky mohl být k dispozici.

Co říkáte na australskou nominaci? Chybí Tomic, ale je v ní Kyrgios, dále tam jsou Groth či Thompson a Peers.
Pro nás je určitě lepší, naše šance stouply. Stačí vyhrát 3 zápasy. Víme, jaký Kyrgios je, takže ho může porazit kdokoliv. Na druhou stranu může kohokoliv porazit on. Moc je neznám, jen s Thompsonem jsem už hrál. A trošku se znám s Grothem, ale jen se pozdravíme.

S Thompsonem jste prohrál ve dvou setech. Vzpomínáte si ještě na ten zápas?
Ano, vzpomínám. Měl jsem od trenéra jasnou taktiku a hrál jsem přesný opak toho, než jsem měl.

Dal se tehdy Thompson porazit?
No jasně, určitě dal. Kdybych s ním šel hrát, určitě bych si věřil.

Berete to jako splnění vašeho snu? Díval jste se jako kluk na zápasy Davis Cupu? Utkvěl vám nějaký v paměti?
Ano, byl to můj sen. Jsem rád, že se mi podařilo další z nich splnit, teď už zbývá jen olympiáda a top 100. Na Davis Cup jsem koukal pořád, mám tu soutěž rád hlavně kvůli atmosféře na kurtu. Nejvíc si pamatuju finále v O2 aréně proti Španělsku. Na poslední den jsem tam byl a bylo to super.

Cítíte se zdravotně úplně v pořádku?
Ano, jsem fit. Měl jsem dobrou přípravu s kondičním trenérem Filipem Raptopulosem. Pracujeme hodně na tom, abych měl pevné tělo a předešel zraněním.

Pocestujete do Melbourne i s vaším trenérem či jinými členy týmu? Kdy byste měl do Melbourne dorazit? Znáte ty kurty, na kterých se bude hrát?
Ne, poletím sám. Do Melbourne se vydám, hned jak skončím turnaj v Maui. Kurty neznám, jen vím že se tam hraje exhibice před Australian Open.