Zverev je budoucností našeho sportu, prohlásil Nadal po vydřeném vítězství

- Jan Havlovic

Ukazuje, že už ve svých devatenácti letech je velkým hráčem. Alexander Zverev je považován za obrovský tenisový talent. I přes svůj relativně mladý věk dokáže zatápět tenisovým velikánům, což názorně ukázal i během sobotního programu Australian Open...

Zverev vyzval Rafaela Nadala podruhé za posledních jedenáct měsíců. V jejich prvním vzájemném zápase byl Němec blízko výhře, avšak koncovku zvládl lépe španělský tenista. Na letošním Australian Open se jednalo o druhý střet těchto hráčů. Zverev bojoval, vedl 2:1 na sety, přesto to na vítězství nestačilo, neboť fyzicky skvěle připravený Nadal zápas otočil, když v rozhodujícím setu vyhrál 6:2. „I když jsem teď zklamaný, tak vím, že to byl velmi dobrý zápas. Byla to pravá bitva,“ přiznal devatenáctiletý Zverev na pozápasové tiskové konferenci. 

Německý talent byl v utkání třetího kola blízko čtvrté výhře nad hráčem světové desítky v řadě! Svou sérii odstartoval v loňském roce zářijovou výhrou nad Tomášem Berdychem v semifinále turnaje v Petrohradu, ve finále téhož podniku porazil i Stana Wawrinku a o dva týdny později přemohl v Pekingu v třísetovém zápase Rakušana Thiema. Čtvrtou výhru v řadě však rodák z Hamburku nepřidal...

Zverev vedl nad Nadalem 2:1 na sety, avšak v závěru zápasu docházely 24. hráči světového žebříčku fyzické síly, což byl hlavní důvod, proč Němec koncovku tohoto duelu nezvládl. „Hráli jsem skoro čtyři hodiny, Nadal je ale jedním z nejlépe připravených hráčů po fyzické stránce v historii této hry,“ vysekl Zverev španělskému tenistovi poklonu na pozápasové tiskové konferenci.

I Rafael Nadal nezapomněl svého soupeře pochválit za jeho výkon při pozápasovém rozhovoru přímo na kurtu. „Každý ví, jak je Alexander dobrý. Je budoucností našeho sportu, ostatně už je i jeho přítomností.“ Devátý hráč světového žebříčku dále hovořil o tom, že jeho hra v úvodu zápasu nebyla příliš dobrá. "Dělal jsem ale všechno proto, abych to zlomil. Prostě jsem bojoval a také jsem hodně běhal,“ uvedl Nadal s úsměvem na rtech.

Talentovaný Zverev však nemusí smutnit, s Nadalem sehrál krásnou bitvu, kterou si budou tenisoví fanoušci dlouho pamatovat. Velkou motivací pro něj může být i účast na Turnaji mistrů tenistů do 21 let, který se letos premiérově uskuteční v italském Miláně. „Myslím, že to pro mě bude hodně dobrý rok,“ věští velká německá tenisová naděje.

 

Recovery time after today's match! ?

Fotka zveřejněná uživatelem Rafa Nadal (@rafaelnadal),Led 21, 2017 v 2:58 PST

Zpravodajství Tenisového světa přímo z Melbourne

Sobota 21. 1.

Pátek 20. 1.

Čtvrtek 19. 1.

Senzace! Djokovič nestačil na hráče ze druhé stovky a končí ve druhém kole

Středa 18. 1.