Už to přebolelo, hlásí Kristýna Plíšková. V deblu si vylepšuje grandslamové maximum

- Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE: Nebylo to lehké, skousnout na centrálním kurtu tvrdou porážku od světové jedničky Kerberové. Kristýny Plíšková se ale dlouho netrápila a druhý den nastoupila s parťačkou Golubicovou do čtyřhry. Na kurtu se dobře bavily a nakonec je z toho postup už do třetího kola přes nizozemsko-švédský pár Bertensová, Larssonová, což je pro Plíškovou na grandslamu zatím nejlepší výsledek. „Je to skvělý trénink, pomáhá mi to v singlu,“ těší českou hráčku.

Je to trochu náplast po konci ve dvouhře?
Jo, určitě, už to přebolelo. S Viktorií hrajeme krátce, ale je to docela sranda, takže se pobavíme a není tam žádný stres. Je ale fakt, že ve třetím kole na grandslamu jsem ještě nebyla.

Jaká to byla zatím cesta?
V prvním kole trochu foukalo a lehce se nám to zkomplikovalo. Druhý zápas mi ale přišel skoro bezproblémový a ani jsme se moc nezapotily. (směje se)

Přitom to byly docela zkušené soupeřky.
Právě. Já jsem upřímně čekala, že nevyhrajeme. Znám je teda (Bertensovou a Larssonovou) jenom jako singlistky a v deblu znám jenom výsledky. Ale přišlo mi, že normálně hrají dost solidně. Tady nás ale ničím moc neohrozily. My jsme teda hrály taky dobře, ale ony nic nepředvedly.

V dalším kole máte ruský pár Makarovová – Vesninová. Obě jsou skvělé singlistky i deblistky, to už je asi trochu lepší kalibr.
To je úplně jiný kalibr. (směje se) I když se snažím být optimista, tak to už úplně nevidím. V holčičím deblu je asi možné všechno, ale tyhle dvě jsou fakt dobré. Makarovovu a Vesninovou znám trochu víc. Ségra s nimi navíc hrála a dostala od nich párkrát nakládačku. (směje se) Takže to lehké nebude.

Jak často chcete čtyřhru letos vůbec hrát?
Nechci se soustředit na debl, je to spíše takový doplněk. Myslím si, že je to super trénink a dají se tím vydělat i slušné peníze. Ale prioritou je pořád singl. Pokud by to přinášelo komplikace, tak čtyřhru samozřejmě vynechám. Myslím si ale, že by mi debl mohl hodně pomoct zvednou se v singlu a budu se snažit ho hrát, když to půjde. Skvěle si natrénuju return, volej nebo servis. Přijde mi, že to pak dost pomáhá ve dvouhře.

Do další sezony jste dohodnutá s parťačkou Golubicovou?
Zatím vůbec. Hrajeme spolu tady na Australian Open a dál nejsem dohodnutá s nikým a ani jsem to neřešila. Teď mám před sebou turnaje v Dauhá, Dubaji, Indian Wells a Miami, kam se asi do čtyřhry nedostanu. Tady na grandslamu se totiž počítá i singlový žebříček, ale ma dalších turnajích je to deblovém žebříčku, který je u mě pořád špatný. Proto počítám, že pak budu hrát až zase na grandslamu nebo na nějakých menších turnajích na antuce. 

Zpravodajství Tenisového světa přímo z Melbourne

Sobota 21. 1.

Pátek 20. 1.

Čtvrtek 19. 1.

Senzace! Djokovič nestačil na hráče ze druhé stovky a končí ve druhém kole

Středa 18. 1.