Blog Petra Pály (2): V Melbourne jde pomalu do tuhého

- Petr Pála

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE: V pavouku ženského singlu zůstávají na Australian Open momentálně dvě nejlepší české hráčky Karolína Plíšková a Barbora Strýcová. Zápasy českých tenistek se opět snažil obejít kapitán fedcupového týmu Petr Pála. Tenisový svět přináší druhou část jeho blogu přímo z Melbourne.

DŘINA BÁRY STRÝCOVÉ (postup do 3. kola; 6:0, 7:5)

Bára tady zatím hraje hodně solidně, i když je to pro ni velká dřina. Ale to je její tenis. Proti Petkovičové ve druhém kole si nejdřív v klidu hrála to svoje na rozdíl od soupeřky, která kazila. Vytvořila si náskok a pak, jak to bývá, se to zamotalo. Ale Bára to zvládla. Petkovičová sice nemá žebříček, jaký mívala, ale je to pořád těžká soupeřka. Ona bojuje na kurtu celou dobu, i když dostane kanára. Jsem zvědavý na sobotní zápas Báry s Garciovou. Hrály tady spolu na Australian Open loni a Bára ji porazila 6:2, 6:4.

LUCKA ŠAFÁŘOVÁ MOHLA PORAZIT VŠECHNY... KROMĚ SERENY (konec ve 2. kole; 3:6, 4:6)

Škoda, dobré utkání. Když člověk v prvním kole odvrátí devět mečbolů, většinou by pak měl uhrát velký výsledek. Lucka by ve čtvrtek mohla porazit kohokoliv, ale asi ne Serenu. Na ni hrála Lucka sice dobře, měla nějaké šance, ale nevyužila je. Proti takové hráčce šancí moc není a je potřeba je zužitkovat. Nakonec to mohla být otázka jednoho dvou míčů, které mohly zápas převrátit. Serena už ale byla dobře rozehraná. První kolo Belinda, druhé kolo Lucka... Má už za sebou velké testy a vypadá tady hodně dobře. Lucka potřebuje zůstat zdravá, vyhrát pár dobrých zápasů a má určitě na to dostat se na žebříčku zase vysoko.

KRISTÝNA PLÍŠKOVÁ SI VYBRALA DAŇ OKAMŽIKU (konec ve 3. kole; 0:6, 4:6)

Člověk jde na centr kurt proti obhájkyni titulu a světové jedničce Kerberové a vezme si daň takového utkání tím, že hned na začátku udělá chyby. To se dá samozřejmě pochopit. Škoda že Kristýna nepodržela servis za stavu 0:2 a 40:0. Asi by to z ní spadlo. Potom ale bylo vidět, že i když prohrála 0:6, tak se to ve druhém setu začalo vyrovnávat a mohlo se to i otočit. Kristýna pak měla brejkbol na 4:2. Najednou bylo znát, že Kerberová taky není rozehraná, protože nemusela nic zahrát, aby měla takový náskok. Myslím si, že se Kristýny mohla v těhle fázích povzbudit za jakýkoliv vyhraný bod, aby to ze sebe setřásla a mohla dovést zápas do třetího setu. Byly tam totiž momenty, kdy vyhrála bod, ale nebyla spokojená. Jinak ale Kristýna potřebovala zahrát určitě lépe, nemohlo to stačit. Byla svázaná nervozitou, bylo to vidět na její práci nohou. Ale to se stává i lepším hráčkám. Je dobré, že prohrála až ve třetím kole, tím je to pro ni povedený turnaj. Příště to bude určitě lepší.

Zpravodajství Tenisového světa přímo z Melbourne

Sobota 21. 1.

Pátek 20. 1.

Čtvrtek 19. 1.

Senzace! Djokovič nestačil na hráče ze druhé stovky a končí ve druhém kole

Středa 18. 1.