Pestrý život Andrey Hlaváčkové: Přes den hraje tenis, po večerech stříhá

- Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE: Andrea Hlaváčková není univerzálka jenom na kurtech. Kromě tenisu totiž ve volných chvílích zvládá komentovat zápasy do rádia a nově i točit svůj vlastní vlog. „Dělám to celé sama včetně střihu, odevzdávám to jako hotový produkt,“ říká usměvavá tenistka. Středobodem vesmíru pro ni ale dál zůstává žlutý míček. Na Australian Open zatím v deblu míří za dalším grandslamovým úspěchem.

Ve čtyřhře jste poměrně snadno už ve třetím kole. Jaký byl druhý zápas, už jste rozehranější?
Bylo to zrádné, protože venku hodně foukalo. Ale to je tady v Melbourne normální. Hrály jsme na začátku s krátkými pauzami kvůli dešti a vypadalo to, že se rozprší a zápas se přeruší. Člověk je z toho mírně rozhozený, ale zvládly jsme to. V sobotu jdu ještě hrát mix, na toho se moc těším. Čím více zápasů, tím lépe. Hraju s Rogerem-Vasselinem. Je to dobrý parťák, který ve mně věří. Na kurtu si to většinou umíme užít, těšíme se na to oba dva.

Během Australian Open jste stihla zase odkomentovat i jeden zápas pro BBC. Už se v téhle branži cítíte zkušeně?
Jsem zkušená spíš jenom v rádiu BBC, protože tam už jsem fakt odkomentovala hodně zápasů. Je to příjemné si to neustále oprašovat a zkoušet. Udržuju se v angličtině a učím se mluvit pod tlakem. Vysílá se přímo do Británie a nedá se tam nic vzít zpátky. (směje se) Mně to ale přijde hodně přirozené, moc nad tím nepřemýšlím a říkám tam hlavně zajímavosti z pozice tenistky. Nechodím na to komentování moc připravená a pak improvizuju, zatím mi to vychází.

Dá se nějak srovnat tlak při komentování v rádiu a při tenisovém zápase?
Ježiši to vůbec ne. (směje se) V rádiu je to úplná brnkačka. Jsme tam dva, kdybych tam na to byla sama, tak je to strašný pres – neustále mluvit do rádia, kdy lidi nevidí žádný obraz a neustále jim musíte něco vysvětlovat... Většinou, když jsem nervozní, tak to nechávám na parťákovi.

Co jste už stihla odkomentovat?
Zatím jenom jeden zápas Kontaové proti Flipkensové. Pak už jsem začala hrát a ve dnech zápasů to nedělám, občas někdy mezi zápasy. Je to hodně časově náročné, člověk tady musí být celý den a takhle zbytečně se rozptylovat zatím nechci.

Díval jsem se, že už jste spustila i vlastní video blog. Jak vás to baví?
To je docela zajímavá zkušenost! Musím si dneska nebo zítra sednout a připravit další. Dělám to celé sama včetně střihu, odevzdávám to pro O2 TV jako hotový produkt.

To jste se všechno naučila sama?
Jo, všechno dělám poprvé a každé video je takový zkušební produkt. Je to pro mě výzva, musím se naučit fungovat s videi a vymýšlet k tomu úplně všechno – hudbu, komentář, střih, myšlenku videa... Pořád proto něco natáčím, pak to stříhám, trvá to strašně dlouho. (směje se)

Máte čas točit i tady na Australian Open?
Nejde tady natáčet všechno. Hodně často mě někdo zastaví, takže je to v rámci možností. Ale když už o tom mluvíme, tak si dám alespoň deadline – o víkendu vydám další, jo? Slibuju, bude to stát za to. Tenhle vlog bude fakt dobrý, bude to odsud, ze šaten, pěkně autentické. Máte se na co těšit.

Zpravodajství Tenisového světa přímo z Melbourne

Pátek 20. 1.

Radši bych to sledoval z tribuny, přiznal Berdych. Federer mu nedal šanci

Čtvrtek 19. 1.

Senzace! Djokovič nestačil na hráče ze druhé stovky a končí ve druhém kole

Středa 18. 1.

Úterý 17. 1.

Eso, eso, eso. Zakončil jsem to jako bombarďák, smál se Štěpánek po postupu

Karlovič zvládl další maraton a vzpomíná na památný duel se Štěpánkem

Davis Cup musím odpískat, říká Pavlásek. Na vině je oteklé zápěstí

Allertová svedla tuhý souboj s Cibulkovou. Její údery byly nepříjemné, přiznala Slovenka

Devastující forhendy! Federer je zpátky v plné síle

Plíšková se má jako v bavlnce. Na uklidnění má Gotta, pomáhá i Hrdlička

Australian Open: Šafářová čelila devíti mečbolům! Plíšková smetla soupeřku, dál jde i Štěpánek a Strýcová

Zkazila jsem si to sama, lituje Allertová nevyužitých šancí

Devět mečbolů? Nový rekord, smála se Šafářová po snovém obratu