Nominace na Fed Cup odtajněna! Premiérová účast pro Siniakovou a návrat Šafářové

- Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE: Cesta za dalšími úspěchy začíná. Kapitán fedcupového týmu Petr Pála oznámil nominaci na únorový zápas proti Španělsku. Doma v Ostravě začne cestu za obhajobou titulu čtveřice Karolína Plíšková, Barbora Strýcová, Kateřina Siniaková a Lucie Šafářová. Talentovaná Siniaková bude reprezentovat Česko vůbec poprvé. „Určitě budeme v roli favoritů,“ vzkazuje z Melbourne Petr Pála.

Kapitán českého týmu měl už od začátku jasno, že v týmu chce mít Karolínu Plíškovou a Barboru Strýcovou. Zbylá dvě jména pak zvážil v dějišti Australian Open v Melbourne. Následně oslovil Kateřinu Siniakovou a Lucii Šafářovou. Obě přislíbily účast.

„Je to velmi silná sestava a jsem rád, že se holky rozhodly hrát. Budeme hrát doma před domácím publikem. Určitě jsme v roli favoritů,“ okomentoval nominaci Pála, který ještě ve čtvrtek večer sledoval zápas Lucie Šafářové proti Sereně Williamsové.

„Těším se. V Ostravě to známe, máme tam vždycky úžasné podmínky a fanoušky. Jsem zvědavá, kdo od nich přijede,“ řekla Šafářová. V týmu se představila naposledy v dubnu 2015 právě v Ostravě. Od té doby chyběla kvůli komplikovaným zdravotním problémům a složitému návratu na kurty.

Úplně novou tváří v českém týmu je dvacetiletá Kateřina Siniaková. Talentovaná tenistka letos vyhrála svůj první turnaj na okruhu WTA a ve světovém žebříčku se vyšvihla už na 37. místo. „Reprezentace Česka by měla být součástí kariéry,“ řekla Siniaková už dříve novinářům. 

Španělky v nejsilnější sestavě nepřijedou. Zatím není jasné, jestli dorazí světová sedmička Garbine Muguruzaová, každopádně dvanáctá hráčka žebříčku Carla Suarézová Navarrová totiž ve čtvrtek oznámila, že kvůli problémům s ramenem zápas vynechá.

„Nemůžu pořádně servírovat a potřebuji nějaký čas na léčbu. Můj tým udělal maximum, abych byla v pořádku a v Austrálii se nám dařilo. Teď ale musím poslechnout svoje tělo,“ uvedla na svém Facebooku.

„To je určitě velký rozdíl. Viděl jsem ji při zápase, měla problémy a ovlivňovalo to jeji hru. Tahle tenistka patří mezi nejnepříjemnější soupeřky pro naše holky. Hodně jich porazila a její hra je těžká,“ okomentoval její absenci Petr Pála. Za

I proto by měly být Češky v pozici favoritek a v domácím prostředí začít cestu za dalším fedcupovým úspěchem. 

Zpravodajství Tenisového světa přímo z Melbourne

Sobota 21. 1.

Pátek 20. 1.

Čtvrtek 19. 1.

Senzace! Djokovič nestačil na hráče ze druhé stovky a končí ve druhém kole

Středa 18. 1.