Štěpánek bude mít ve čtyřhře nového partnera, domluvil se se Zimonjičem

- Petr Šístek

Radek Štěpánek v této sezoně vytvořil nový pár s Kanaďanem Danielem Nestorem. Vzájemná spolupráce začala velkým úspěchem, když na prvním grandslamu sezony došli až do finále. Na dalších turnajích se jim ale již tolik nedařilo a po porážce v úvodním kole římského turnaje Masters s párem Querrey, Johnson se rozhodli ve stávajícím složení již dále nepokračovat.

"Mým novým deblovým parťákem je Srb Nenad Zimonjič řečený Zimo, s Danielem Nestorem jsme se v Říme dohodli, že dále nebudeme pokračovat. Už se těším, až spolu se Zimem vletíme na kurt, je to borec s 53 deblovými tituly," uvedl dnes Radek Štěpánek na svém facebookovém profilu.

Český veterán nyní vytvoří pár s dvojnásobným wimbledonským šampionem a vítězem Turnaje mistrů z roku 2008 Nenadem Zimonjičem. Redakce Tenisového světa hned zjišťovala, zda se Štěpánek s novým partnerem Nenadem Zimonjičem představí již za čtrnáct dní na grandslamovém turnaji na Roland Garros. "Ano, na French Open by měli hrát oba spolu," potvrdil mluvčí daviscupového týmu Karel Tejkal.

Radek Štěpánek v minulé sezoně prodělal nejtěžší návrat po zranění v kariéře a v jejím průběhu neměl stabilního deblového partnera. V letošním roce ale chtěl již naplno bojovat na obou frontách, jak ve dvouhře, tak ve čtyřhře, a domluvil se s o šest let starším Nestorem. Ten si v Sydney připsal jubilejní tisící výhru na okruhu ATP v kariéře a na tuto cennou metu navázal spolu s Radkem Štěpánkem na Australian Open, kde byla nad jejich síly až ve finále dvojice Jamie Murray a Bruno Soares.

Štěpánek s Nestorem se poté představili v Dubaji a Indian Wells, kde vždy v 2. kole nezvládli supertiebreak. S turnajem v Miami se rozloučili dokonce hned po úvodním zápase. Po přesunu do Evropy sehráli v Monte Carlu nádhernou reprízu finále Australian Open, když proti Murraymu se Soaresem nevyužili tři mečboly a nakonec podlehli 12:14 v supertiebreaku. Prorazit se jim nepodařilo ani v Barceloně, a když následně přišly dvě prohry v 1. kole v Madridu i Římě, tak se dohodli na ukončení spolupráce.