Vítr v zádech, po boku dva bodygardy. Barbora Strýcová řádí v Melbourne dál

- Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE: Proti bývalé světové devítce Petkovičové to vzala Barbora Strýcová pěkně zhurta a hned ji nadělila kanára. Druhý set už byl vyrovnaný, i tak česká dračice postupuje s přehledem dál. Tlak na sebe šestnáctá hráčka světa necítí. „Teď na to prdím, co bych kde měla uhrát, jdu zápas od zápasu,“ řekla s typickou upřímností.

Pěkně jste na ni vletěla....

Z tohohle kola jsem byla zdravě nervózní. Věděla jsem, že se to klidně nemusí povést. Cítila jsem na sobě, že to bude sakra peklo. Andrea nezačala podle svých představ, dala mi větší náskok. Ve druhém setu to mohlo být jednodušší, ale nedala jsem nějaké šance a cítila jsem na sobě, že začínám tuhnout. Opakovala jsem si vydrž, vydrž. A dohraj to!

Odvrátila jste 11 ze 13 brejkbolů. Byla jste mentálně pevná?

Šla jsem podávat za stavu 5:4 a to jsem spíš byla dost nepevná. (směje se) Ale zase jsem to otočila. Snažila jsem se nemyslet na nervozitu a ztuhlost, ale na svoji hru. Chodila jsem chodit na síť, hlavně když jsem měla vítr v zádech. Myslím, že to na ní celkem umím, je to moje zbraň.

Na mečbol jste zahrála servis–volej. Jsou z toho soupeřky překvapené?

No někdy tam jdete, jen abyste si udělali alibi. (smích) A někdy tam fakt chcete jít. Dneska to bylo tak půl na půl. Ale nakonec jsem mečbol zahrála, jak jsem chtěla.

Po utkání jste se zase neubránila diskuzi s rozhodčí, o co šlo?

Hrály jsme dlouhou výměnu a někdo do ní nahlas mluvil. A jelikož jsem emotivní člověk, tak jsem mu řekla pár peprných slov. Ale to bylo ve chvíli, když lidi tleskali, takže paní rozhodčí nemohla nic slyšet. Jenomže to slyšel čárový a šel jí to zažalovat...

Jste tady šestnáctá nasazená, jak se změnilo vaše postavení oproti předchozím letům?

Mám dva bodyguardy, když jdu na trénink, to je tak všechno. To je pro mě úplná novinka. Najednou se na kurtu objevili dva lidi a ptám se trenéra – Co to je? Jo, je to příjemný, ale jinak nepozoruju, že by se o mě víc starali. Tady pečují vždycky o všechny skvěle.

Ale být šestnáctá je přeci jen rozdíl, než být třeba třicátá...

Jo, v prvním kole nedostanete Serenu. Ale jinak na to moc nekoukám. Ano, má to svoje výhody, ale s každou holkou se dá prohrát i vyhrát. Mě teď čeká Garciaová, sice jsem ji čtyřikrát porazila, ale poslední zápas byl 7:5 ve třetím setu. Bude to fakt těžké. Viděla jsem její dnešní zápas, budu muset být jako zeď.

Obhajujete loňské čtvrté kolo. Zavazuje vás to?

Celý rok obhajuju hodně bodů. Ale já si na řekla, že na tohle fakt nebudu myslet. Sezona začíná od nuly, každý turnaj se budu snažit sbírat body, ale myslet na to, že tady obhajuju kupu bodů, to mě jedině stahuje. Teď na to prdím a jdu zápas od zápasu. To je nejlepší.

Zpravodajství Tenisového světa přímo z Melbourne

Čtvrtek 19. 1.

Senzace! Djokovič nestačil na hráče ze druhé stovky a končí ve druhém kole

Středa 18. 1.

Úterý 17. 1.

Eso, eso, eso. Zakončil jsem to jako bombarďák, smál se Štěpánek po postupu

Karlovič zvládl další maraton a vzpomíná na památný duel se Štěpánkem

Davis Cup musím odpískat, říká Pavlásek. Na vině je oteklé zápěstí

Allertová svedla tuhý souboj s Cibulkovou. Její údery byly nepříjemné, přiznala Slovenka

Devastující forhendy! Federer je zpátky v plné síle

Plíšková se má jako v bavlnce. Na uklidnění má Gotta, pomáhá i Hrdlička

Australian Open: Šafářová čelila devíti mečbolům! Plíšková smetla soupeřku, dál jde i Štěpánek a Strýcová

Zkazila jsem si to sama, lituje Allertová nevyužitých šancí

Devět mečbolů? Nový rekord, smála se Šafářová po snovém obratu