Příliš málo problémů. Plíšková ztratila jen dva gemy a těší se na první „krizovku“

- Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE: Zatím je to v Melbourne pro Karolínu Plíškovou možná ještě lehčí, než se čekalo. Nešťastná Ruska Blinkovová sebrala české jedničce ve druhém kole pouhé dva gemy. „Je jasné, že skutečné bitvy přijdou. Nejde pořád vyhrávat tak snadno,“ věděla Plíšková.

Ve stejný den se chystala ještě do prvního kola čtyřhry, i když většina grandslamových favoritek tuhle kombinaci nezvládá: „Pro mě je pořád lepší si ťuknout debla než trénovat. Zkusím si pár ostrých bodů, protože v tréninku se do zápasového módu nikdy nedostanu,“ řekla Plíšková.

Fyzických sil má zatím dost na to, aby zvládla odehrát obě soutěže, proto se rozhodla minimálně první půlrok hrál i čtyřhru. „Debl mi pořád může pomoct v servisu, volejích a returnech. Proto ho zatím na větších turnajích hrát budu. Kdyby to nešlo, kdybych byla fyzicky vyřízená, změnila bych to.“

ZÁPASY UŽ NEPODCENÍM 

To teď zatím po lehké práci s Blinkovovou (6:0, 6:2) ve druhém kole singlu nehrozí. „Úroveň pořád nebyla moc extra. Nedostaly jsme se do situace, kdy by se lámal chleba. Očekávám, že taková chvíle přijde v příštím zápase s Ostapenkovou,“ předpovídala před duelem třetího kola s 38. hráčkou světa.

„Jo, těším se na nějakou krizovku. Ačkoliv kdybych takhle hladce postupovala až do finále, nevadilo by mi to. Ale ne, je jasné, že skutečné bitvy přijdou,“ uvědomovala si česká tenistka.

Na loňském úspěšném US Open to byla podobná písnička. Plíšková přešla přes soupeřky v prvních třech kolech celkem hladce a pozvolný rozjezd ji dovedl až do finále. „Snažím se už ty první zápasy nepodcenit. Dřív se mi stávalo, ale teď jsem na grandslamu, o to víc se snažím být připravená. To je pokrok.“

Do noty si kápla i s novými australskými kurty, které jsou podle většiny tenistů na Australian Open rychlejší než loni. To útočnému stylu Plíškové vyhovuje. „Rychlejší je asi jenom tráva. Já jsem ta, která hru diktuje a snažím se hrát rychle. Měla by to být pro mě spíš výhoda,“ věděla Plíšková před zbytkem turnaje. 

Zpravodajství Tenisového světa přímo z Melbourne

Čtvrtek 19. 1.

Senzace! Djokovič nestačil na hráče ze druhé stovky a končí ve druhém kole

Středa 18. 1.

Úterý 17. 1.

Eso, eso, eso. Zakončil jsem to jako bombarďák, smál se Štěpánek po postupu

Karlovič zvládl další maraton a vzpomíná na památný duel se Štěpánkem

Davis Cup musím odpískat, říká Pavlásek. Na vině je oteklé zápěstí

Allertová svedla tuhý souboj s Cibulkovou. Její údery byly nepříjemné, přiznala Slovenka

Devastující forhendy! Federer je zpátky v plné síle

Plíšková se má jako v bavlnce. Na uklidnění má Gotta, pomáhá i Hrdlička

Australian Open: Šafářová čelila devíti mečbolům! Plíšková smetla soupeřku, dál jde i Štěpánek a Strýcová

Zkazila jsem si to sama, lituje Allertová nevyužitých šancí

Devět mečbolů? Nový rekord, smála se Šafářová po snovém obratu