Video: Rána jako z děla! Štěpánek dlouho vyklepával prsty. Přestal jsem je cítit, přiznal

- Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE: Nemůže být každý den posvícení. Radek Štěpánek skončil v deblu s Vaskem Pospisilem hned v prvním kole, ještě navrch schytal od parťáka pořádnou dělovku do lokte. „Dal ránu jako z děla a mně uletěla raketa asi o tři metry z ruky,“ popsal moment ze závěru prvního setu. Chuť si chce spravit nejenom v singlu, ale i ve smíšené čtyřhře s Lucií Hradeckou.

Tam by rádi navázali na olympijský příběh z Ria, kde Štěpánek s Hradeckou brali bronz. „Chceme si to teď zkusit i na normálním turnaji. Já se na to těším a bylo by hezké, kdyby se nám dařilo stejně jako na olympiádě,“ věřil Štěpánek.

V Melbourne pro něj přišlo první zklamání, když jako loňská finalista Australian Open ve čtyřhře vypadl s Vaskem Pospisilem už v prvním kole. „Od prvního do posledního momentu šlo ale všechno proti nám. Hodně foukalo, takže jsme se vůbec nedostali do rytmu a zápas se nám opravdu nepovedl,“ přiznal.

Korunu všemu nasadil bolestivý moment z prvního setu, kdy Pospisil, pravděpodobně kvůli větru, napálil svůj první servis omylem do Štěpánka. Ten se s bolestivou grimasou chytil za ruku. „Trefil mě zezadu do lokte. Dal ránu jako z děla a mně uletěla raketa asi o tři metry z ruky,“ líčil český veterán.

„Přestal jsem trochu cítit dva prsty, takže jsem se vylekal, co se stalo. Jednou jsem kvůli tomu byl i na operaci a dvakrát jsem kvůli tomu půl roku stál.“ Po několikaminutové pauza a poradě s lékařem se ale Štěpánek do zápasu vrátil a dohrál ho do konce.

Bolest pořád cítí, ruka ale naštěstí nenatéká, takže další působení v Melbourne není ohroženo. „Občas se to při deblu stane, že někdo v té rychlosti trefí nechtěně parťáka. Teď to ale bylo kvůli tomu hroznému větru,“ vysvětloval Štěpánek.

Chmury musí zahnat rychle – už v noci hraje proti Davidu Goffinovi o postup do třetího kola v singlu.

Zpravodajství Tenisového světa přímo z Melbourne

Čtvrtek 19. 1.

Senzace! Djokovič nestačil na hráče ze druhé stovky a končí ve druhém kole

Středa 18. 1.

Úterý 17. 1.

Eso, eso, eso. Zakončil jsem to jako bombarďák, smál se Štěpánek po postupu

Karlovič zvládl další maraton a vzpomíná na památný duel se Štěpánkem

Davis Cup musím odpískat, říká Pavlásek. Na vině je oteklé zápěstí

Allertová svedla tuhý souboj s Cibulkovou. Její údery byly nepříjemné, přiznala Slovenka

Devastující forhendy! Federer je zpátky v plné síle

Plíšková se má jako v bavlnce. Na uklidnění má Gotta, pomáhá i Hrdlička

Australian Open: Šafářová čelila devíti mečbolům! Plíšková smetla soupeřku, dál jde i Štěpánek a Strýcová

Zkazila jsem si to sama, lituje Allertová nevyužitých šancí

Devět mečbolů? Nový rekord, smála se Šafářová po snovém obratu