Cibulkovou zasáhla v Austrálii smutná zpráva, zemřel její dědeček

- Jan Havlovic

Dominika Cibulková nezažila povedený vstup do letošní sezony, v Austrálii zatím vyhrála dva zápasy ze čtyř. Nyní slovenskou jedničku zasáhla velmi smutná zpráva - zemřel její milovaný dědeček Lubomír Kaclík.

Šestá hráčka světového žebříčku obdržela v tomto týdnu zdrcující zprávu. Zemřel její milovaný dědeček, který byl přes dva týdny hospitalizován v třenčínské nemonici. Lubomír Kaclík (†79) podporoval Dominiku již od jejího dětství, společně s ní prožíval všechny její sportovní výkony a byl jejím největším fanouškem. 

Není tak divu, že tato zpráva Cibulkovou velmi zasáhla. „Děda byl velký sportovec. Vždy jsem věřila, že svůj sportovní talent mám po něm. Byl to velmi veselý, vtipný, dobrý a oblíbený muž. Vždy jsme měli super vztah," uvedla slovenská tenisová jednička v rozhovoru pro slovenský deník Nový čas. Cibulkovou také rovněž velmi mrzí, že se nemohla se svým milovaným dědečkem ani rozloučit, neboť se aktuálně nachází v Austrálii, kde jí čeká první vrchol letošní sezony, Australian Open. Ze stejného důvodu se Dominika nemůže zúčastnit ani pohřbu. „Udělám vše, aby na mě mohl být vždy hrdý," uzavřela Cibulková rozhovor. 

Slovenská tenistka nevstoupila do letošní sezony ideálně, na turnajích v Brisbane a Sydney vypadla vždy ve čtvrtfinále. Nyní ji čeká vstup do Australian Open, kde bude hájit pozici šesté nasazené hráčky - v prvním kole se střetne s Denisou Allertovou.