Hodiny čekání, potom konec. Těším se na čtyřhru, snad to bude klapat, říká Krejčíková

- Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE: Celý čtvrtek Barbora Krejčíkova v Melbourne nervozně přešlapovala a nevěděla – bude se hrát, nebo ne? Můžu si dát alespoň něco k jídlu? Déšť její zápas nakonec posunul až na podvečer a české hráčce to moc neprospělo – v soutěži singlu skončila v druhém kole kvalifikace na raketě Číňanky Čang. „Ale už se hodně těším na debla a na to, že poznám novou parťačku. Snad se nám bude dařit,“ řekla loňská semifinalistka French Open.

Na své největší úspěchy dosáhla ve čtyřhře, a tak se od ní v singlu příliš nečekalo. Hlavně, když se dostala do kvalifikace v Melbourne nečekaně jako úplně poslední. Ve čtvrtek předvedla parádní výkon a postoupila dál, proti Čang už ale na své představení nenavázala. „Nebyl to nejlepší zápas, co jsem za posledních pár týdnů zahrála. Bohužel, nedá se nic dělat. Pustím to z hlavy a půjdu dál,“ komentovala pro Tenisový svět Krejčíková.

Trápily ji hlavně vlastní chyby: „Udělala jsem jich hodně, hlavně v takových důležitých okamžicích. Proti takové hráčce to bohužel nejde,“ řekla o Čangové, se kterou před tím hrála dvakrát a pokaždé ji porazila. „Musím říct, že ona určitě udělala mnohem méně chyb než v těch zápasech před tím. Mně tenhle zápas vůbec nesedl. Na servisu a celkově na úderech jsem se trápila.“

Krejčíková hned od začátku ztrácela a přestože druhý set ještě dotáhla, nepovedený začátek byl podle ní zlomový. Nakonec prohrála 3:6, 5:7. „Sice jsem to stáhla, ale pak se to všechno sešlo, prohrála jsem dlouhé důležité gemy. Trápila jsem se tím, ale snažila jsem se ubojovat aspoň druhý set. Bohužel přišly okamžiky, kdy si ona pomohla servisem,“ popisovala Krejčíková.

I přes zklamání z prohry hledala pozitiva. „Jsem velice ráda, že jsem se vůbec dostala do soutěže a mohla jsem hrát. Hodnotím to velice kladně,“ řekla tenistka, která by letos chtěla konečně rozložit úspěchy mezi dvouhru i čtyřhru. „Za poslední dobu jsem zahrála hodně zápasů a že přijde jedno špatné utkání, to se nedá nic dělat. Těším se hodně na debla a že poznám novou parťačku. Budeme sledovat los a snad se nám bude dařit,“ připomněla svou další účast na Australian Open.

NOVÁ ŠANCE V DEBLU

V páru se představí s novou kolegyní – zkušenou Galinou Voskobojevovou. Ty dvě se potkaly poprvé až v pátek, kdy Krejčíková odehrála druhé kolo kvalikace. „Ona právě přiletěla. Ještě jsme se nedomluvily, co a jak bude. Netušila jsem, že se to v pátek bude stahovat kvůli dešti.“

Pořadatelé její zápas kvůli nepříznivému počasí posunuli o více než pět hodin. „Bylo to velice nepříjemné, protože jsem tu od rána od osmi. Už jsem šla na kurt, pak začalo pršet a pršelo nějaké čtyři hodiny. Pořadatelé posunují zápasy vždycky jenom o půl nebo tři čtvrtě hodiny, takže ani nevíte, jestli se máte najíst, nebo ne,“ vysvětlovala, proč s dvaaatřicetiletou kazašskou spoluhráčkou ještě netrénovala.

„Parťačka je ale velice sympatická. Přišla mi milá, hrozně v pohodě. Teď je hlavně důležité, jak nám to bude klapat na kurtu. Mimo si určitě sedneme,“ přesvědčovala mladá Češka. Čtyřhra startuje na Australian Open příští týden ve středu.

►►►

ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE - DEN PRVNÍ (10. ledna)

Pavlásek nadějí českého tenisu: Na Australian Open chci do třetího kola, říká

ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE - DEN DRUHÝ (11. ledna)

Měl jsem na to, mrzelo Koláře po prohře v kvalifikaci Australian Open

Boj s nervozitou i ptactvem. Podmínky jsou v Melbourne specifické, přiznal po vítězství Šátral

Každý se na mě chce vytáhnout, ví Štěpánek po úvodu v Melbourne. S Pospisilem by rád vyhrál grandslam

Až zemřu, vezměte mě do Melbourne. Jak Australian Open zapaluje prosluněnou metropoli

ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE - DEN TŘETÍ (12. ledna)

Ve středu nevěřila, ve čtvrtek hrála – a vyhrála. Krejčíková v Melbourne mile překvapila

Štefková a „její“ Austrálie: Teplo, pohoda a sluníčko – recept na úspěch

Byla jsem tam ochotná umřít, smála se Hradecká po postupu v Melbourne

Porážka v Melbourne? Martincová chce rychle zapomenout a hledá nového kouče

Neuvěřitelný boj, Štěpánek řval jako lev. Potřebuju si zanadávat, říká

ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE - DEN ČTVRTÝ (13. ledna)

Štefková po konci v Melbourne: Zapíšu si to a příště budu vědět, jak na ní!

Déšť darem z nebes, po pauze Šátral Japonce smetl. Ještě mi zbývá osm zápasů, směje se