Dimitrov získal první titul po dvou a půl letech! Emocionální výhra, radoval se Bulhar

- Jan Vojkůvka

Trvalo to strašně dlouho, ale Bulhar Grigor Dimitrov se přeci jen dočkal. Po dvou a půl letech čekání se dočkal turnajového titulu, když na jedničku zvládl svou cestu turnajem v australském Brisbane, kde ve finále porazil Keie Nišikoriho.

Dimitrov naposledy slavil titul na okruhu ATP v červnu 2014, kdy triumfoval na trávě v Queen's. Od té doby se ale nedokázal prosadit. V rooce 2015 nebyl ani ve finále, v minulé sezoně sice postoupil do třech finálových duelů, ale ze všech odešel poražen.

Až nyní, v Brisbane, předvedl tenis, který ho vynesl před několika lety do první světové desítky. Ve čtvrtfinále vyřadil Thiema, v semifinále Raonice a ve finále přehrál Nišikoriho 6:2, 2:6, 6:3. „Je to emocionální výhra,“ radoval se Dimitrov na tiskové konferenci po utkání.

Bulharský tenista prožil, dle svých slov, výbornou offseason, ve které tvrdě pracoval a podařilo se mu na úvod sezony skvěle připravit. „Prošel jsem seriózní prací na kurtu i mimo něj. Cítím štěstí, že jsem se dostal do finále, že jsem byl zdravý a v dobré formě. Stanovil jsem si hodně vysoké cíle pro prvních šest měsíců a jedním z nich bylo vyhrát turnaj. A to se stalo hned v prvním týdnu nového roku. Věci najednou vypadají hodně pozitivně, a jsem skutečně šťastný, ale zároveň zůstávám nohama na zemi,“ nenechává se unést Dimitrov.

Brzy teď vyrazím do Melbourne, kde chci zůstat koncentrovaný, bude to náročné, horko, na tři vítězné sety, soupeři,“ ví Bulhar, jehož hlavními cíli je prosadit se na grandslamech, na nichž v posledních dvou letech byl jen dvakrát ve čtvrtém kole.

Na Australian Open však půjde s titulem z Brisbane v kapse a vysokou sebedůvěrou ve své tenisové schopnosti. Že Dimitrov umí hrát na nejvyšší úrovni už prokázal mnohokrát, ač si neprocházel nejlepším obdobím. Říkalo se mu dokonce Baby Federer, ač sám tuto přezdívku příliš rád nemá.

Prolomí grandslamovou smůlu a zabojuje o první čtvrtfinále na grandslamu po dvou a půl letech?