Hopman Cup: Gasquet s Mladenovičovou jsou ve finále, Švýcary porazili 2:1

- Jan Vojkůvka

Závěrečný den skupinové fáze letošního ročníku Hopman Cupu přisoudil tenistům Spojených států do finále francouzský pár Gasquet, Mladenovičová, kteří v přímém souboji o postup porazili Švýcary 2:1 na zápasy.

Páteční program Hopman Cupu odstartoval duel Němců s Brity v utkání, které se stalo soubojem o třetí místo ve skupině B. Oba týmy prohrály svá úvodní dvě střetnutí a o první vítězství na Hopman Cupu se tak utkaly až v závěrečný den skupinové fáze.

Britové se sice dostali do vedení po výhře Watsonové nad Petkovičovou, ale v mužském singlu dokázal srovnat po hladkém vítězství 6:4, 6:3 Alexander Zverev, jenž přehrál Daniela Evanse. V rozhodujícím mixu pak Zverev s Petkovičovou přehráli britský pár dvakrát 4:2 a mohli oslavit první vítězství v Perthu.

Hlavní zájem fanoušků se však točil okolo druhého zápasu mezi Švýcary a Francouzi. Přímý souboj o postup do finále nakonec lépe zvládla Francie, která dokázala otočit nepříznivý vývoj celého duelu. Švýcary totiž do vedení dostal Roger Federer, který na dvorci nedal prakticky žádnou šanci Gasquetovi, kterého porazil 6:1, 6:4.

V ženské dvouhře se však Belindě Benčičové nepodařilo přehrát Kristinu Mladenovičovou, která po náročném duelu a vítězství 6:4, 2:6, 6:3 srovnala na 1:1 a vynutila si rozhodnutí zápasu v závěrečném mixu, ve kterém Francie, díky vysokým deblovým kvalitám Mladenovičové, byla považována za mírné favority.

A potvrdilo se to i na dvorci, kde Gasquet s Mladenovičovou porazili Federera s Benčičovou dvakrát 4:2 a oslavili i ve třetím zápase v Hopman Cupu vítězství.

V sobotním finále se tak proti sobě postaví Francie společně se Spojenými státy, které vyhrály skupinu A.

Německo - Velká Británie 2:1
Andrea Petkovičová - Heather Watsonová 2:6, 6:7 (3)
Alexander Zverev - Daniel Evans 6:4, 6:3
Zverev, Petkovičová - Evans, Watsonová 4:2, 4:2

Švýcarsko - Francie 1:2
Roger Federer - Richard Gasquet 6:1, 6:4
Belinda Benčičová - Kristina Mladenovičová 4:6, 6:2, 3:6
Federer, Benčičová - Gasquet, Mladenovičová 2:4, 2:4