Kateřina Siniaková se dostala do vybrané společnosti talentů

- Petr Šístek

Dvacetiletá česká tenistka, která ve středu šokovala vítězstvím nad čtvrtou hráčkou světa Simonou Halepovou, se nyní dostala do výběru oficiálního webu Australian Open, který poukázal na sedmičku tenistů a tenistek, kterým se vyplatí v úvodu sezony věnovat pozornost.

Kateřině Siniakové se v čínském Šen-čenu, kde letos již potřetí v řadě zahajuje sezonu, tradičně daří. Nikdy zde neprohrála v úvodním kole a vloni si u Jihočínského moře zahrála čtvrtfinále. To se jí letos podařilo obhájit poté, co pro ni do této fáze vedla o poznání obtížnější cesta než minulý rok.

V osmifinále jí totiž stála v cestě turnajová dvojka Simona Halepová, avšak česká tenistka dokonale využila oblíbeného prostředí a favoritku zaskočila výsledkem 6:3, 4:6 a 7:5. Ten potvrdila i v následném čtvrtfinále, kde s přehledem přehrála kvalifikantku Ninu Stojanovičovou po setech 6:3 a 6:4.

Rodačka z Hradce Králové se před prvním grandslamem sezony představí ještě na turnaji v Hobartu. Dle oficiálního webu Australian Open by fanoušci měli jejím výkonům věnovat stejnou pozornost, stejně jako talentu Naomi Osakaové, Belindě Benčičové, Darje Kasatkinové, Lucasi Pouillemu, Nicku Kyrgiosovi a Alexanderu Zverevovi.