Měl jsem ho za "troubu", Paire je ale skvělý člověk, změnil názor na svého svěřence bývalý boxer Asloum

- Filip Lefenda

Sedmadvacetiletý Benoit Paire patří ve světě profesionálních tenistů k těm kontroverznějším. Ačkoliv v tomto ohledu nedosahuje „kvalit“ Nicka Kyrgiose, i v jeho případě se čas od času najde nějaký ten prohřešek. Rodák z Avignonu leckdy působí na kurtu dojmem, že ho jeho řemeslo příliš nebaví. Během olympiády v Riu jej Francouzi dokonce „vyhostili“ z olympijské vesnice. Jeho kondiční kouč se ho však zastává. „Je to skvělý člověk,“ říká.

Když v půlce srpna proběhla médii zpráva o tom, že šéf francouzského tenisového týmu Arnaud di Pasquale nařídil, aby Benoit Paire opustil olympijskou vesnici v Riu, asi se našla jen hrstka lidí, kteří by byli překvapeni. V současnosti 47. hráč světového pořadí, jenž se do Brazílie dostal až na poslední chvíli jako náhrada za zraněného krajana Gasqueta, po svém vyřazení prohlásil, že olympiáda pro něj byla dobrým tréninkem. Vyjádřil rovněž nadšení, že už může jet předčasně domů.

Paireho kondiční kouč, sedmatřicetiletý Brahim Asloum, neměl na počátku spolupráce o svém o deset let mladším svěřenci rovněž nejlepší mínění. To se ale podle jeho slov zásadně změnilo. „Než jsme se poznali, myslel jsem si, že je to trouba,“ sdělil v rozhovoru pro francouzský portál Le Parisien. Jakmile se však s Pairem sblížil, svůj názor bývalý boxer přehodnotil.

„Mohu vás ujistit o jedné věci – Benoit je dobrý člověk, pracovitý dříč, kluk, který umí své ego umístit do pozadí. A to jsou znaky pravých šampionů,“ pronesl Asloum na jeho adresu.

Je otázkou, zda Francouzovi vyjmenované přednosti letos na kurtu pomohou k lepším, a především i zodpovědnějším výkonům. Sezónu načal dvousetovou výhrou nad Rusem Kravčukem, nyní ho na turnaji v Indii čeká v rámci osmifinále domácí Bhambri.