Bude mít dobrý rok a půjde nahoru, chválí Pavláska Australan Kyrgios

- Jan Vojkůvka

Taková slova jistě potěší. Na probíhajícím Hopman Cupu se po úterním střetnutí českých a australských tenistů vyjádřil pochvalně na adresu Adama Pavláska domácí Nick Kyrgios. Třináctý hráč světa věří, že český tenista má před sebou velmi dobrou sezonu.

Pro Kyrgiose to byl náročný zápas, ač na kurtu byl pouze 77 minut. Zápas totiž rozhodly pouze dva brejky, v každém setu jeden. Kyrgios udolal Pavláska 7:5 a 6:4, ale při rozhovoru s novináři po utkání měl pro svého soupeře jen slova chvály.

Byl jsem opravdu hodně překvapený, jakým způsobem servíroval,“ uznal Kyrgios kvalitní podání Adama Pavláska, který sice čelil deseti brejkbolům, ale využít povolil soupeři jen dva. „Už jsem slyšel, že podává velmi dobře. Umí obtížně nadhodit míček - nadhazuje si ho trochu doprava a může ho umístit na obě strany,“ analyzuji Australan podání českého tenisty.

Může to být pro něho zbraň, protože toho umí využít,“ věří Kyrgios. Pavlásek zahájil předchozí sezonu na 160. místě žebříčku ATP a zakončil ji na 75. místě, na svém kariérním maximu. Podle Kyrgiose je to však jen začátek.

Předpokládám, že bude zlepšovat svou hru a šplhat žebříčkem velmi brzy. Myslím, že bude mít docela dobrý rok,“ uzavřel Kyrgios.

V uplynulé sezoně Adam Pavlásek vyhrál challengery v Praze a Banja Luce, čtyřikrát byl také ve finále. Na okruhu ATP pak zaznamenal nejlepší výsledek v Kitzbühlu, kde postoupil do čtvrtfinále. A podle Kyrgiose by jeho kalendářní rok 2017 mohl být ještě lepší.