Do nové sezóny se superkoučem: Nadala povede krajan Carlos Moya

- Filip Lefenda

Častým objektem novinářů je během zimní přestávky z nejrůznějších důvodu Španěl Rafael Nadal. Tenisová veřejnost s napětím očekává, v jaké formě se rodák z Manacoru po dlouhé rekonvalescenci vrátí. Zatímco poslední zprávy byly spíše negativního rázu a týkaly se Nadalovy absence na španělském šampionátu, ta nejčerstvější zmiňuje spolupráci s novým trenérem. A ne tak ledajakým…

Rafael Nadal, jenž se v domácím tenisovém šampionátu objevil tento týden po boku Marca Lópeze pouze ve čtyřhře, oznámil, že zatím není schopen odehrát singlová utkání. „Trénuji tři a půl hodiny denně a cítím se dobře, ale nejsem ještě připraven hrát singly,“ uvedl třicetiletý Španěl. Že si však na kurtu nepočíná úplně špatně, dokládá celkový turnajový triumf. Oba jmenovaní zdolali ve finále soutěže, která se koná v Nadalově akademii, krajany Davida Muňoze s Jose Perézem dvakrát 7:6.

Po konci utkání potěšil Nadal své fanoušky dobrou zprávou, když ohlásil spolupráci s krajanem Carlosem Moyou. O deset let starší Moya, jenž za dobu své aktivní kariéry vyhrál dvacet titulů z okruhu ATP a byl i světovou jedničkou, platí za Nadalova kamaráda. Nyní mu bude i „superkoučem“.

„Jsem šťastný, že je s námi právě Carlos. V prvé řadě proto, že je mým dobrým přítelem a velkým tenisovým fanouškem. Spolu s ostatními členy mého týmu mi pomůže, aby šly věci správným směrem,“ netajil nadšení Nadal. A v pozitivním duchu se vyjádřil i samotný Moya. „Rafa je skvělý hráč a dobrý kamarád. Jsem si jistý, že je stále schopen vyhrávat turnaje,“ nechal se slyšet.