Ještě nejsem připraven hrát singly, podotýká Nadal

- Jan Vojkůvka

Probíhajícího španělského šampionátu, který se koná v akademii Rafaela Nadala na Mallorce, se španělská superhvězda sice účastní, ale pouze ve čtyřhře po boku Marca Lopeze. Na tiskové konferenci následně vysvětlil, proč se nezapojil také do bojů ve dvouhře.

Nadal na Mallorce spojil své síly s pařtákem z olympijských her a Davis Cupu, Marcem Lopezem, s nímž pomohl vybojovat Španělsku postup zpět mezi elitu a na olympijských hrách v Riu vybojoval zlaté medaile.

Nadal se rozhodl pro soutěžní zatížení pouze ve čtyřhře, což následné vysvětlil při setkání s novináří. „Trénuji tři a půl hodiny denně a cítím se dobře, ale nejsem ještě připraven hrát singly,“ uvedl španělský matador.

Jsem šťastný, že se domácí šampionát hraje v mé akademii. A je zábava hrát po boku Marca,“ usmíval se Nadal, který předčasně ukončil uplynulou sezonu a obětoval účast na Turnaji mistrů tomu, aby se dokázal připravit na další ročník na okruhu.

Na souhru s Marcem Lopezem Nadal s radostí vzpomíná, dosáhl s ním na vytouženou olympijskou medaili z Brazílie, kvůli níž naopak urychlil svou léčbu zranění, jež ho vyřadilo z French Open i Wimbledonu. „V tenisu jsou nejdůležitější grandslamy a masters, ale to, co dělá olympiádu speciální událostí, je unikátní zkušenost, která je mou nejkrásnější vzpomínkou v životě,“ podotkl Nadal.

Španělský tenista sezonu 2017 zahájí na exhibici v Abu Dhabí, po které se přesune do australského Brisbane, kde bude bojovat o body do žebříčku ATP. A dle Frederica Marquese, trenéra Joaa Sousy, s nímž Nadal momentálně trénuje, je Španěl v mnohem lepší formě, než v jaké byl před začátkem minulé sezony.