Šílené, nestačí se Kohlschreiber divit tréninku Dominica Thiema

- Jan Vojkůvka

Možná by se tomu dal říkat vojenský dril, na každý pád Dominic Thiem ukazuje, že jeho touhou je být jednou na samém vrcholu mužského tenisu a podřizuje tomu veškerou svou energii. Na Tenerife se totiž pustil do takového tréninku, až se Němec Kohlschreiber nestačil divit.

Už jsem toho v tenisovém světě viděl hodně, ale Dominicův tréninkový režim je šílený,“ byl překvapen Němec Philipp Kohlschreiber. Ten se společně s Jerzy Janowiczem, Dennisem Novakem a Riccardem Belottim vydal na Kanárské ostrovy, aby zde byl tréninkovým parťákem komety minulé sezony Dominica Thiema, který všechny šokoval svým až extrémním tréninkovým zápřahem.

Nedělní trénink byl zahájen v osm hodin ráno lehkou rozcvičkou a skončil až po dlouhých dvanácti hodinách dřiny. Rakouská světová osmička tak prokazuje, že mu námaha vůbec nevadí, a i proto si před novou sezonou stanovil pro úvodní měsíce hodně náročný program, během něhož si naplánoval jen dva týdny volna.

V uplynulé sezoně odehrál Thiem 82 zápasů ve dvouhře a 29 zápasů ve čtyřhře jen na okruhu ATP, vyhrál čtyři tituly a poprvé se kvalifikoval na Turnaj mistrů. Přesto se ke konci sezony projevil náročný program v tom, že Rakušanovi začínaly docházet síly.

A tak dře na tréninku na své fyzičce, aby zvládl další obří zátěž. Ostatně v prvních třech měsících roku 2017 má v plánu objet devět turnajů. „Cítím se jako Rocky, když se připravoval na bitvu. Nikdy předtím jsem nebyl před začátkem sezony tak připraven,“ směje se Thiem, jehož cílem je nejen udržet se v nejlepší desítce, ale posouvat se směrem vzhůru.

 

Back on track ? @ricobellotti @dennisnovi @jerzy_janowicz_official @antoniodiazcasas

Video zveřejněné uživatelem Dominic Thiem (@domithiem),Pro 6, 2016 v 5:51 PST