Mrzí mě, že nerozumí mým důvodům, říká na adresu Čoriče kapitán chorvatského týmu

- Jan Vojkůvka

Zklamání, které Borna Čorič prožíval, když nebyl nominovaný na finále Davis Cupu, které Chorvaté nakonec prohráli s Argentinou, bylo veliké. Podle kapitána domácího výběru, Zeljko Krajana, však bylo nenasazení Čoriče důvodné.

Pár dní po prohraném finále se mladý tenista Borna Čorič vyjádřil v interview pro chorvatskou Nova TV, že byl velmi smutný. „Každý by se, myslím, cítil stejně jako já. Respektuji jeho volbu, nemohu s tím nic dělat, abych to změnil, ale poslední rok a půl nebo dva roky jsem se hodně snažil. Hrál jsem ve všech zápasech a i díky mně jsme postoupili do finále. Teď na největší události jsem v týmu nebyl. Stejně, jako jsem to respektoval, tak uvítám, když bude respektovat má rozhodnutí v budoucnosti,“ řekl na adresu Krajana.

Silná slova, která v sobě bezprostředně po finále měla stále ještě pachuť zklamání, naštvanosti a smutku. S odstupem času se také kapitán týmu, Zeljko Krajan, rozhodl osvětlit veřejnosti důvody, proč se rozhodl tak, jak rozhodl.

Pro Bornu to nebylo snadné a všichni víme, kolik toho pro tým odvedl,“ řekl Krajan, který byl nucen udělat zásadní rozhodnutí na základě léčby svého hráče, který v září podstoupil operaci kolene a byl dlouhodobě na marodce. „Kdyby ho nebylo, do finále bychom se nedostali. Rozumím jeho zklamání, ale je mi líto, že on nerozumí mým důvodům,“ pokračuje Krajan pro chorvatský web Vecernji.

Nebyl připraven fyzicky a nebyla zde žádná možnost, co s tím udělat. Poté, co jsem si promluvil s doktory, jsem udělal rozhodnují. Mrzí mě, že si Borna není vědom toho, že to bylo nejlepší rozhodnutí pro tým,“ podotkl.

Chorvatsku tak před únorovým zápasem proti Španělsku, s nímž otevřou novou sezonu Davis Cupu, vzniká velmi nepříjemná situace v týmu. Není jisté, zda bude v únoru hrát Marin Čilič a nejistá je nyní i účast Borny Čoriče, který se bude rozhodovat na základě svého stavu po Australian Open. Finalisté ročníku 2016 tak mohou zažít velmi nepříjemný pád do baráže v roce 2017.