IPTL: Aces se ve finále utkají se Slammers

- Jan Vojkůvka

Poslední hrací den základní skupiny IPTL definitivně rozhodl o složení finálové dvojice, která si to v neděli rozdá o letošní titul v asijské exhibiční lize. V indickém Hajdarábádu se k Indian Aces přidali Singapore Slammers, kteří v přímém souboji o postup do finále porazili Japan Warriors 30:20.

Tenisté Singapore Slammers v souboji o všechno proti Japan Warriors nedali soupeřům příliš šancí a v přímém duelu o postup do finále ovládli celý zápas, když zvítězili ve všech pěti střetnutích.

Na úvod se na dvorec postavily legendy Carlos Moya s Maratem Safinem a důležité první utkání dokázal vyhrát Španěl 6:4, čímž nastartoval cestu Slammers k vítězství. Moyovu výhru následně potvrdila Kiki Bertensová, která porazila Jelenu Jankovičovou a Naru Kurumiovou, které se v průběhu střetnutí vystřídaly, 6:3.

Dramatické bylo důležité utkání smíšené čtyřhry, v níž Bertensová s Melem vydřeli vítězství v tiebreaku a stanovili vedení Slammers nad Warriors už na 18:10 a byli krůček od výhry. Tu potvrdili v mužském čtyřhře Kyrgios s Melem, kteří přehráli Rojera s Verdascem 6:3 a v závěrečné mužské dvouhře se už hrálo jen o poslední body v celém utkání.

Do singlu nastoupili za Slammers Marcos Baghdatis a za Warriors Ind Pranesh Gunneswaran, který byl blízko čestného úspěchu pro tým a velkého vítězství pro sebe. Výhodu brejku, kterou si nesl od úvodu střetnutí ale ztratil a zápas nakonec dospěl do tiebreaku, ve kterém favorizovaný Baghdatis vyhrál 7:4 a rozhodl o výhře 30:20 pro Singapore Slammers.

Ve druhém utkání se střetli Indian Aces, jistí finalisté, kteří se střetli s UAE Royals. Za druhý jmenovaný tým nastoupil také Tomáš Berdych, který porazil Chorvata Dodiga a zvítězil popáté v letošním ročníku IPTL. 

Singapore Slammers - Japan Warriors 30:20
Carlos Moya - Marat Safin 6:4
Kiki Bertensová - Jelena Jankovičová 6:3
Bertensová, Melo - Jankovičová, Rojer 6:5 (1)
Kyrgios, Melo - Rojer, Verdasco 6:3
Baghdatis - Gunneswaran 6:5 (4)

Indian Aces - UAE Royals 20:24
Mark Philippoussis - Thomas Johansson 2:6
Kirsten Flipkensová - Ana Ivanovičová 6:3
Mirzaová, Bopanna - Ivanovičová, Nestor 3:6
Bopanna, Dodiq - Cuevas, Nestor 6:3
Ivan Dodiq - TOMÁŠ BERDYCH 3:6