IPTL: UAE Royals podlehli i Japan Warriors, Berdych tentokrát nehrál

- Petr Šístek

Týmu UAE Royals, který se po úvodních zápasech v Tokiu usídlil v čele průběžného pořadí, se v Singapuru vůbec nedařilo. Prohrál zde i třetí utkání, tentokrát s Japan Warriors.

Duel UAE Royals s Japan Warriors začal utkáním dvouhry, do nějž nebyli nominovány největší hvězdy obou výběrů, Tomáš Berdych a Kei Nišikori. Namísto nich spolu svedli souboj Pablo Cuevas s Fernandem Verdascem. Z poměrně jednoznačné výhry 6:2 se nakonec mírně překvapivě radoval Verdasco, bývalý sedmý hráč světa.

Pablo Cuevas si ale dokázal spravit chuť ve čtyřhře, v níž spolu s Danielem Nestorem udolali Jeana-Juliena Rojera s Fernandem Verdascem poměrem 7:3 v tiebreaku. UAE Royals následně dostali do vedení v utkání Nestor s Hingisovou, jež ovládli smíšenou čtyřhru po jednoznačném výsledku 6:1. Rázem ale bylo vše jinak, neboť Ana Ivanovičová jen potvrdila, že její aktuální forma je velmi špatná, a utržila od Kurumi Naraové nepopulárního kanára.

Goran Ivaniševič následně v souboji legend přehrál Marata Safina poměrem 6:5, avšak jeho UAE Royals i navzdory třem vyhraným utkáním z pěti prohráli s Japan Warriors výsledkem 20:23.

V druhém střetnutí jen těsně porazili Indian Aces tenisty Singapore Slammers. Nejdůležitějším se ukázalo vítězství smíšené čtyřhry Bopanny s Flipkensovou, kteří své soupeře porazili hladce 6:0 a vybojovali důležité gemy, které prakticky vymazaly drtivou porážku právě Flipkensové ze singlu proti Bertensové, s níž uhrála pouhý gem.

UAE ROYALS – JAPAN WARRIORS 20:23

Pablo Cuevas (URG) – Fernando Verdasco (ESP) 2:6
Pablo Cuevas (URG), Daniel Nestor (CAN)
– Jean-Julien Rojer (NED), Fernando Verdasco (ESP) 6:5(3)
Daniel Nestor (CAN), Martina Hingisová (SUI)
– Jean-Julien Rojer (NED), Jelena Jankovičová (SRB) 6:1
Ana Ivanovičová (SRB) – Kurumi Naraová (JPN) 0:6
Goran Ivaniševič (CRO)
– Marat Safin (RUS) 6:5

SINGAPORE SLAMMERS – INDIAN ACES 22:23

Carlos Moya (ESP) - Mark Philippoussis (AUS) 6:4
Kiki Bertensová (NED)
- Kirsten Flipkensová (BEL) 6:1
Marcelo Melo (BRA), Kiki Bertens (NED) - Rohan Bopanna (IND), Kirsten Flipkensová (BEL) 0:6
Marcelo Melo (BRA), Marcos Baghdatis (CYP) - Ivan Dodig (CRO), Feliciano López (ESP) 5:6 (6)
Nick Kyrgios (AUS) - Feliciano López (ESP) 5:6 (4)