„Nedřel jako dřív,“ řekl Becker na adresu Djokoviće

- Radim Sochor

Partnerství Novaka Djokoviće a Borise Beckera skončilo, šestinásobný vítěz grandslamových turnajů řekl na adresu svého bývalého svěřence mírně ostrá slova.

Novak Djoković včera ve večerních hodinách oznámil, že již nadále nebude spolupracovat s trenérem Borisem Beckerem. Djokovićovi se přitom pod svým bývalým koučem dařilo skvěle, dosáhl až na hranici dvanácti trofejí z grandslamů.

Zlomový moment je nejspíše jasný. Novak Djoković zkompletoval kariérní grandslam, když v červnu na French Open ve finále porazil Murrayho. Od té doby jakoby postrádal motivaci. V následujících pěti měsících si připsal pouze jeden titul. Bylo tomu tak na tisícovkovém turnaji v Torontu.

Nole začal ztrácet svůj bodový náskok nad Andy Murraym, který měl naopak formu výbornou a body do žebříčku sbíral jak na běžícím páse. Nakonec jej Brit skutečně předehnal a nyní se pyšní na první místě.

Boris Becker popsal celou situaci následovně: „Dohodli jsme se na ukončení spolupráce. Taková rozhodnutí nepřichází ze dne na den, řešili jsme to delší dobu.“

Že se Novakovi po získání trofeje z French Open nechtělo dále pracovat, byl hlavní problém, proč parťáci ukončili spolupráci, řekl Becker: „V posledních šesti měsících jsme nemohli pracovat tak, jak jsem si představoval. Novak netrénoval tolik, kolik by měl a určitě si to uvědomuje.“

„Abyste byli úspěšní, tak musíte dřít. Nestačí jen nastoupit na kurt. Nevím, jestli měl třeba nějaké rodinné problémy. Podle mě je šťastně ženatý a má nádherného syna," dodal bývalý německý tenista.

„Vím, že ho bolela ztráta prvního místa na žebříčku. I prohra ve finále US Open. A myslím, že to možná i potřeboval, pár porážek, aby si uvědomil, jaké to je. V posledních dvou a půl letech totiž takřka neprohrával. Jsem přesvědčený, že se vrátí a získá pozici světové jedničky zpátky. A budu jeho největším fanouškem,“ řekl upřímně Boris Becker na závěr.