Potvrzeno! Novak Djokovič ukončil úspěšnou spolupráci s Borisem Beckerem

- Václav Petrů

Zatím se o tom jen spekulovalo, nyní už je to realita. Světová dvojka Novak Djokovič končí po třech letech spolupráci se superkoučem Borisem Beckerem! Souhra dvou legend světového tenisu nebude pokračovat, přestože Djokovič vyhrál pod německým trenérem hned šest grandslamových titulů. Beckerovi končila v prosinci smlouva, a na nové se bývala a současná tenisová hvězda nedohodly. Srbský tenista oznámil konec spolupráce na své facebookové stránce. V trenérském štábu Djokoviče tak bude od nové sezony figurovat dlouholetý trenér Marián Vajda a podzimní akvizice Pepe Imaz.

Šestinásobný grandslamový šampion Boris Becker začal Djokoviče trénovat na konci prosince 2013, téměř přesně o tři roky později spolupráce končí. „Po třech velmi úspěšných letech jsme se s Borisem Beckerem dohodli na ukončení spolupráce. Bezezbytku jsme naplnili všechny cíle, které jsme si na začátku vytýčili. Chtěl bych Borisovi poděkovat za spolupráci, týmovou práci, odhodlání a oddanost. Na druhou stranu, mé plány budou výhradně zaměřeny na udržení dobré úrovně hry a také na vytvoření kvalitního hracího rozvrhu. V tomto ohledu budu dělat všechna budoucí rozhodnutí,“ uvedl na své facebookové stránce Novak Djokovič, čímž neprozradil důvod ukončení spolupráce. Německá média spekulovala o tom, že Beckerovi se nelíbilo Djokovičovo rozhodnutí rozšířit trenérský štáb o Pepeho Imaze.

 

Za tři roky pod vedením Borise Beckera ovládl bělehradský rodák šest grandslamových turnajů. Dvakrát zvítězil Australian Open a Wimbledon, po jednom titulu získal na US Open a French Open, kde letos na jaře zkompletoval kariérní grandslam. Od této chvíle se srbskému tenistovi přestalo dařit. V následujícím půlroce nedokázal zvítězit na grandslamu, olympiádě, ani Turnaji mistrů.