Del Potra nezastavil ani zlomený malíček! O tom je Davis Cup, řekl po historickém triumfu

- Jan Havlovic

Argentinský tým včera dokázal něco opravdu velkého! Pod vedením Daniela Orsanice poprvé v historii zvítězil v Davis Cupu a Arenu Zagreb zaplavila obrovská euforie argentinských fanoušků, kterých dorazilo do chorvatské metropole opravdu mnoho!

V argentinském týmu panovala po závěrečné dvouhře obrovská euforie. Aby ne, když tým kolem Del Potra vybojoval pro svou zemi historicky vůbec první vítězství v Davis Cupu. Při příchodu do tiskového centra v Aréně Zagreb hráči oslavně zpívali "we are the champions" a naplno si užívali pocit vítězství!

Euforii netajil ani kapitán týmu Daniel Orsanic, který hned na začátku tiskové konference pochválil všechny členy svého týmu. „Je pro mě ctí být kapitánem týmu plného profesionálů,“ řekl bývalý profesioální tenista. Rodák z Buenos Aires, argentinského hlavního města, nezapomněl připomenout důležitost, kterou pro jeho tým znamenal Juan Martín del Potro, jenž vybojoval veledůležité dva body. „To, co Del Potro dokázal, bylo fantastické. Hrdě reprezentoval svou zemi a rovněž ukázal, jak výborným hráčem je,“ sklonil Orsanic poklonu osmadvacetiletému tenistovi.

Rozhodující, třetí bod přidal na konto Argentiny Federico Delbonis, který se rázem stal národním hrdinou. V bitvě s Karlovićem se mu příliš nevěřilo, avšak 41. hráč světového žebříčku předvedl perfektní výkon a rozhodl o vítězství svého týmu. „Myslím, že jsme všichni velmi dobří hráči. Kapitán vybral mě, avšak každý z týmu byl stejně připravený jako já. Tohle je zcela jistě mé největší vítězství v Davis Cupu,“ uvedl Delbonis.

Hlavním hrdinou nedělního dne se v Záhřebu stal Juan Martín del Potro. Osmadvacetiletý tenista, kterého dlouho brzdilo zranění zápěstí, dokázal otočit duel s Marinem Čilićem, ve kterém prohrával již 0:2 na sety. „Jsem nadšený, že jsem pro svůj tým vybojoval tak důležitý bod,“ uvedl po zápase s chorvatskou jedničkou Del Potro. Aktuálně 38. tenista světového žebříčku po zápase také přiznal, že se jednalo o jedno z největších vítězství v jeho kariéře. 

Do Záhřebu dorazila také argentinská fotbalová legenda, Diego Maradona, kterého si televizní kamery všímaly velmi často a slavný Argentinec se dočkal cenného suvenýru. „Maradona? Daroval jsem mu mojí raketu. Viděl mě a zeptal se – Proč tenhle rok už nebudeš hrát?“ přiblížil Del Potro setkání s Maradonou. Argentinská jednička si odnesla z nedělního zápasu menší zranění, když si Del Potro zlomil levý malíček. „Stalo se to v pátém setu, ale na tom nesejde, hlavní je výhra. O tom je Davis Cup!"

 

 

 

???❤️?

Fotka zveřejněná uživatelem Juan Martin del Potro (@delpotrojuan),Lis 27, 2016 v 6:55 PST