Videa posledních dní, která by vám neměla uniknout

- Petr Šístek

Každý tenisový zápas přináší zajímavé momenty. Některé z nich poté kolují sociálními sítěmi. My vám přinášíme čtyři nejzajímavější, které nabídlo uplynulých sedm dní.

Kontroverzní Tomic vypustil mečbol

Talentovaný australský tenista má za sebou nespočet skandálů. Na další si zadělal v Madridu, kde nestačil na Fabia Fogniniho. Tomic, frustrovaný nejen vývojem zápasu, ale i skutečností, že v letošní sezoně stále čeká na první antukovou výhru, se postavil na příjem mečbolu s raketou rukojetí dopředu. Nebylo překvapením, že Fognini zaznamenal eso a mohl se tak radovat z vítězství. Australan za tento počin okamžitě schytal tvrdou kritiku na sociálních sítích. Za zmínku ale stojí, že rozhodně není prvním, kdo mečbol podobným způsobem vypustil. Kupříkladu Slovinec Grega Žemlja na challengeru na pražské Štvanici před čtyřmi lety nastoupil k mečbolu proti Tobiasi Kamkemu se zlomenou raketou.

 

V Madridu se na kurtu objevil netopýr

Občasný výskyt zvířat na kurtu není v tenise ničím neobvyklým. V Austrálii se hráči často potýkají s různými druhy velkého hmyzu, nedávno v Sarasotě musel být z dvorce odklizen had a minulý týden v Istanbulu přes kurt přeběhla kočka, která byla dokonce zasažena míčkem. Na právě probíhajícím Masters v Madridu ale do už tak početné sbírky zvěře na dvorci přibyl netopýr. Ten během utkání Leonarda Mayera s Felicianem Lópezem přistál přímo na kurtu a narušil tak přípravu Argentince na servis. Ten se ale situací nenechal rozhodit a létajícího savce za pomoci ručníku z kurtu umně odnesl.

 

 

Cibulková předvedla nevídaný obrat

Do sbírky kuriozit rozhodně patří i utkání Dominiky Cibulkové s Caroline Garciaovou. Slovenská tenistka v úvodním kole Madridu překvapila vyřazením nasazené jedničky Agnieszky Radwańské, ale v dalším kole se proti Francouzce na kurtu nebývale trápila. Prohrála prvních devět her zápasu a situace na kurtu nabízela pouze otázku, jestli dokáže vůbec nějaký game získat. Cibulková ale znenadání svou hru výrazně zlepšila, ziskem šesti her v řadě otočila druhý set a nakonec vyhrála i celý zápas. To jí jistě dodalo sebevědomí a i v dalším kole otočila utkání s Ruskou Pavljučenkovovou ze stavu 0:1 na sety.

 

 

Dva tweenery v jedné výměně

Tweener, tedy úder hraný mezi nohama, zpopularizoval zejména Roger Federer. Dnes jej mají ve svém repertoáru téměř všichni hráči, ale rozhodně není obvyklé, aby k jeho zahrání byli donuceni oba tenisté během jediné výměny. Přesně to se ale stalo v semifinálovém souboji Benoita Paireho a Pabla Carreña-Busty v Estorilu. Pestrá výměna zvedla diváky ze sedadel a vy si ji můžete prohlédnout hned z několika úhlů.