ITF Říčany: Vachtl, Řeháček a Paroulek postupují do hlavní soutěže

- Radek Štohl

V neděli se na turnaji Futures v Říčanech rozhodovalo o osmi postupujících do hlavní fáze. Mezi prvními postupujícími byl i Tadeáš Paroulek, kterému ve druhém kole skrečoval Polák Maroszek. Druhým úspěšným českým kvalifikantem se stalMarek Řeháček, ten porazil Davida Mrázka 6:3 6:4. A z ryze českého souboje s Lukášem Poláčkem postoupil Jiří Vachtl.

Jako první do hlavní soutěže postoupil Tadeáš Paroulek. Teprve šestnáctiletý tenista si ve druhém kole kvalifikace poradil s Polákem Maroszek, který mu však za stavu 6:4 4:0 skrečoval. ,,Bylo to hodné těžké utkání, soupeř zvlášt v prvním setu hrál velmi dobře. Za stavu 3:0 mi to hodně znepříjemnil. Dal jsem totiž eso a on mi zahlásil out, takže se to začalo trochu hrotit. Já jsem mu to chtěl oplatit, tak jsem mu to vrátil v důležitý okamžik. Naštěstí to bylo za stavu 3:2, když měl brejkbol a trefil míček na lajnu, tak jsem mu zahlásil out." prozradil bez servítek mladý teenager.

Potřetí v řadě zvládl kvalifikaci úspěšně Marek Řeháček, který porazil Davida Mrázka 6:3 6:4. ,,Pro oba z nás to byl náročný zápas. Hodně jsme se tahali, drželi si vlastní servis a poprvé jsem ho brejk až za stavu 4:3. V druhém setu jsme se znovu hodně přetahovali a nedokázali si udržet vlastní podání. Ke konci jsem však brejk dokázal potvrdit a doservírovat tak do vítězného konce." uvedl úspěšný kvalifikant.

Radost z výsledku naopak už nemohl mít David Mrázek. ,,Oba jsme hráli v prvním setu solidně, akorát Marek na rozdíl ode mě dokázal využít brejk. Ve druhé sadě se naše hra trochu zhoršila na podání, což dávám za vinu ohraným míčům."

V ryze českém souboji mezi Jiřím Vachtlem a Lukášem Poláčkem se z postupu do hlavní soutěže radoval prvně jmenovaný Vachtl, který si v úvodním kole poradil s Filipem Brtnickým a na svůj úspěch dokázal navázat i v neděli. Poláček přitom vedl v prvním setu 5:4, ale nedokázal doservírovat a přišel nejen o úvodní dějství, ale nakonec i celý zápas.

2. kolo kvalifikace

Jiří VACHTL - Lukáš POLÁČEK 7:5, 6:3

Marc-Andrea Huesler (SWI) - Lukáš VEJVARA 7:6, 6:1

Vincent Jaensch-Mueller (GER) - Samuel Hodor (SVK) 6:3 7:6(1)

Patrik Obal (SVK) - Michal Marko (SVK) 6:2, 3:6, 6:1

Matej Marusčák (SVK) - Tomáš Liška (SVK) 7:6(3), 6:4

Mikalai Haljak (BLR) - Kris Krawcewicz (AUT) 6:2 6:3

Marek ŘEHÁČEK - David MRÁZEK 6:3 6:4

Bartlomiej Maroszek (POL) -  Tadeáš PAROULEK 4:6 0:4 skreč Maroszek


Galerie