Je to pro nás velmi speciální moment, řekl před finále Del Potro

- Jan Havlovic

Již pouhé dva dny dělí tenisové fanoušky od začátku finále Davis Cupu mezi Chorvatskem a Argentinou! Hlavní hvězdou argentinského výběru bude Juan Martín del Potro, který bude útočit po zisku stříbrné medaile na OH na další velký úspěch!

Dle papírových předpokladů nás čeká velmi vyrovnané finále, a tak by se mělo o vítězi rozhodovat až v neděli, kdy by mohlo dojít na souboj Del Potra s Čilićem, tedy dvou největších hvězd nacházejícího finále. Osmadvacetiletý argentinský tenista si sílu soupeře uvědomuje, avšak zároveň ví, že nedělní zápasy jsou ještě daleko. „Znám ho opravdu velmi dobře, ale na tom nesejde, neboť zde to bude úplně jiná situace. Pokud budu mít v neděli možnost proti Marinovi hrát, uvidíme, co se stane, ale nejprve musíme přemýšlet o pátku,“ uvedl v rozhovoru pro oficiální stránky Davis Cupu Del Potro. 

Aktuálně 38. hráč světového žebříčku má však s chorvatskou jedničkou velmi příznivou bilanci. Del Potro vyhrál nad Čilićem osm z posledních deseti zápasů a s šestým hráčem světa již bezmála pět let neprohrál! Rodák z argentinského Tandil si však velmi dobře uvědomuje, jak kvalitního hráče Chorvaté mají v týmu. „Marin je velmi dobrým hráčem, znám ho již dvanáct let a máme velmi podobné kariéry. Zaslouží si být světovým hráčem číslo šest."

Argentinský výběr očekával, že pořadatelská země zvolí spíše rychlejší povrch vzhledem k tomu, že má v týmu dlouhána Ivo Karloviće. Celý tým byl však mile překvapen zprávou o tom, že v Arena Zagreb je položen středně pomalý povrch. „Podmínky budou pro oba týmy stejné,“ okomentoval Daniel Orsanic, kapitán argentinského výběru, situaci okolo výběru povrchu. „Očekávám, že uvidíme o tomto víkendu opravdu kvalitní zápasy,“ dodal rodák z Buenos Aires. Orsanic rovněž uvedl, že jeho tým by rád navázal na vítězství z roku 2011 a po pěti letech znovu získal pro svou zemi slavnou "salátovou mísu". „Dáme do toho vše! Máme touhu zvítězit a dobře tak reprezentovat svou zemi."

„Je to pro nás velmi speciální moment,“ dodal na závěr Del Potro, který bude hlavní zbraní argentinského výběru v nadcházejícím finále.