Nyní jsem nezávislým hráčem, hlásí Grigor Dimitrov

- Radim Sochor

Grigor Dimitrov, osmnáctý nejlepší hráč světa, prohlásil, že se nyní v tenisovém prostředí cítí nezávisle, a má tak lepší kontrolu nejen nad hrou, ale i nad životem.

Forma bulharského tenisty byla letos hodně kolísavá. Nadějný tenista se dostal do finále v Sidney, semifinále v Delray Beach či finále v Istanbulu. Poté ale pětkrát za sebou vypadl na turnajích hned v prvním kole.

Grigor letos nedosáhl ani na jeden titul, i když hrál hned tři finálové zápasy. Nutno však dodat, že se Dimitrov vrátil zpět do TOP 20 žebříčku ATP, což byl jeho malý cíl.

„Stal jsem se nezávislým hráčem. Cítím, že je má hra i kariéra více v mých rukách. Není za tím žádné tajemství, vždycky jsem miloval makat na plno, vždycky jsem miloval ráno vstát a jít do posilovny se zlepšovat,“ hovořil pětadvacetiletý tenista.

Grigor byl mnohdy nazývaný netrpělivým, často mu ujížděly nervy více, než bylo zdrávo. Nyní by však mělo být vše jinak. „Mé myšlenky jsou nyní lepší, snažím se respektovat hru soupeře. Trvalo mi čas to pochopit,“ připustil Dimitrov na závěr.