Kanaďan Pospisil reaguje na špatnou sezonu, má nového kouče!

- Jan Havlovic

Vasek Pospisil reaguje na letošní špatnou sezonu změnou v realizačním týmu. Kanaďan s českými kořeny se dohodl na spolupráci s Markem Woodfordem, bývalou světovou jedničku ve čtyřhře.

Aktuálně 112. tenista světa zažívá jednu z nejhorších sezon ve své kariéře! Šestadvacetiletý hráč vypadl ze světové stovky žebříčku ATP a prohrál celkově dvanáctkrát v prvním kole! Není tak divu, že se kanadský tenista začíná soustředit na nadcházející sezonu, ve které by rád pronikl znovu do první světového stovky!

Rodák z Vernonu se po dlouhé době rozešel se svým trenér Fredericem Fontangem a od turnaje Masters v Paříži začal spolupracovat s Markem Woodfordem. Australskému tenistovi se během své kariéry dařilo především ve čtyřhře, ve které dosáhl na pozici světové jedničky, vyhrál celkem 55 turnajů ATP a dvanáctkrát se radoval z vítězství na Grand Slamu. Ve dvouhře Woodford dosáhl na žebříčku na devatenáctou přičku a radoval se ze čtyř turnajových titulů. Jejich spolupráce začala již v Paříži, kde však Pospisil vypadl hned v prvním kole kvalifikace, když prohrál po třísetové bitvě s Lukášem Rosolem. 

Nyní se bude Pospisil s Woodfordem soustředit na nadcházející sezonu, ve které by měl vytvořit deblový pár s Radkem Štěpánkem. I cenné rady Marka Woodforda, úspěšného to deblisty, by se česko-kanadskému páru mohly hodit!