Zkusím si vzít z tohoto zápasu to pozitvní, hlásí Plíšková po bitvě s Kuzněcovovou

- Jan Havlovic

Opět strávila na centrálním dvorci v Singapuru mnoho času, avšak v tomto případě to nebylo s vítězným koncem. Karolína Plíšková svedla po vítězství nad Muguruzaovou další velkou bitvu, tentokrát se Světlanou Kuzněcovovou, která udivuje tenisové fanoušky svým fyzickým fondem, neboť po sobotním vítězství na turnaji v Moskvě zvládla v Singapuru i další třísetový zápas!

Aktuálně nejlepší česká tenistka vstoupila do svého druhého zápasu v Singapuru opět velmi dobře. Dařilo se jí, prezentovala se agresivním pojetím hry, a tak první set získala poměrně snadno v poměru 6:3. „Myslím, že v prvním setu Světlana nepředváděla svůj nejlepší výkon, v úvodní sadě jsem servírovala lépe," uvedla Plíšková, kterou v tomto zápase zlobil servis - hlavní zbraň čtyřiadvacetileté rodačky z Loun. „Vše dnes bylo o mém servisu. Nedařilo se mi především při prvním servisu, který mi nelétal do dvorce. V důležitých momentech hrála Světlana lépe než já, navíc se jí dařilo při podání,“ zhodnotila pátá hráčka světového žebříčku důležité momenty tohoto střetnutí. 

„Myslím, že v prvním setu byl můj servis v pořádku. Ve druhém setu jsem ubrala na rychlosti a soustředila se hlavně na druhý servis, ze kterého mě Světlana dostávala pod tlak. V zápase jsem trochu cítila zápěstí, což byl pravděpodobně ten hlavní důvod, proč se mi nedařil první servis. Světalana však returnovala i ve druhém setu velmi dobře i při mém prvním podání," uvedla Plíšková zdravotní indispozici, která jí ve středečním zápase trápila. 

Světlana Kuzněcovová udivuje celý tenisový svět, neboť její fyzický fond se zdá být bezedný. V minulém týdnu odehrála těžký turnaj v Moskvě, který musela vyhrát, jinak by v Singapuru nestartovala. Plíškovou však výkony své soupeřky nepřekvapují. „Světalana vyhrála dva grandslamy, což již o něčem vypovídá. Je to silná žena, která umí hrát tenis velice dobře," vystřihla česká tenistka poklonu své soupeřce. 

Karolínu Plíškovou nyní čeká opravdu náročný program, hned ve čtvrtek ráno (SELČ) čeká českou tenistku po boku Julie Görgesové zápas čtyřhry proti světovému páru číslo jedna - Garciaová, Mladenovicová. V pátek poté závěrečný zápas ve skupině proti Agnieszce Radwanské. „Zde je důležitý každý zápas a každý set. Zkusím si vzít z tohoto zápasu to pozitvní a připravím se na zítřejší čtyřhru a pochopitelně i na poslední zápas ve skupině. Udělám vše, abych tyto dva zápasy zvládla,“ uvedla odhodlaně rodačka z Loun.