Neporazitelný Team Bucie! Zábava nám pomáhá k úspěchu, shodují se

- Jan Vojkůvka

Jejich forma během posledních dvou měsíců je úžasná. Od srpna neporažené Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová vstoupí do Turnaje mistryň ve čtvrtek a mají na co navazovat. Se sérií 16 výher v řadě jsou považovány za jedny z největších favoritek v Singapuru a po loňském neúspěchu si hodlají napravit reputaci. Základem k úspěchu je pak spousta zábavy, kterou kamarádky na turnajích zažívají.

Rok 2015 byl z pohledu česko-amerického páru veleúspěšný, avšak nezakončený ideálně. Kvůli zdravotním problémům byla jejich účast na Turnaji mistryň spíše pokusem než reálným bojem o úspěch. Ale letos je situace zcela jiná, karty se obrátily a Lucie s Bethanií by měly bojovat o postup do finále i samotný titul.

Obě jsou navíc až pověstné tím, že si svou spolupráci užívají naplno, neskrývají své kamarádství a podnikají spolu někdy až šílené kousky, jen aby zaplnily volný čas a naladily se správně na stejnou notu. Chemie u nich funguje dokonale.

Prožíváme spolu spoustu srandy a myslím, že to nám pomáhá získat některé výsledky, které jsme v posledních letech uhrály,“ cituje Mattekovou-Sandsovou web WTA.

Spojení Teamu Bucie je skutečně veleúspěšné. Hrají spolu od ledna 2015 a za dva roky spolu vybojovaly tituly na Australian Open, French Open a US Open, k čemuž přidaly dalších pět turnajových primátů. Ale ne vždy se dařilo a problémy přicházely s tím, jak na tom byly obě hráčky zdravotně.

V první polovině sezony jsme se trápily se zdravím,“ podotkla Šafářová. „Byla jsem nemocná, Bethanie si pak zlomila prst, bylo to pro nás docela složité. Ale ke konci sezony jsme byly silné a kvalifikovaly jsme se sem do Singapuru, což je úžasné,“ zazářily Šafářové oči.

Obě hráčky tak nakonec prožily ve čtyřhře skvělou sezonu a to nejen při hraní po svém boku. Dařilo se jim totiž na olympijských hrách, kde Lucie vybojovala po boku Báry Strýcové bronzovou medaili, zatímco Bethanie v mixu s Jackem Sockem dokonce urvala zlato.

Právě na olympijských hrách v Riu ale také vznikla situace, která byla na jednu stranu špatně pochopená, na druhou pak ze strany Mattekové-Sandsové úmyslně podporována, přičemž americká deblová hvězda prožívala až pověstnou dětskou radost z toho, jak zamotala světu hlavu. Začalo se čile spekulovat nad tím, že Bethanie Matteková-Sandsová ohlásí konec kariéry, možná i z důvodu těhotenství.

Vyděsila jsem se! Říkala jsem si, jaktože nic nevím?“ Smála se Šafářová, která však patřila mezi okruh lidí, jež byli brzy uklidněni samotnou Mattekovou.

Několika lidem jsem napsala, aby neměli starosti,“ potvrdila Američanka. „Pokud by něco bylo, pokud bych byla těhotná nebo končila, rozhodně bych to dala některým lidem vědět dřív, než bych to oznámila na sociálních médiích,“ dodala. A poté, co vše na svém facebooku také vysvětlila a ujistila, že nekončí, spoustě jejích fanoušků se ulevilo.

A mohla začít doba úspěchů a neporazitelnosti Teamu Bucie, který vyhrál v následujících měsících US Open a turnaje ve Wu-chanu a Pekingu. S šestnácti výhrami v řadě nyní čekají na úvodní střetnutí při finálovém turnaji WTA, v němž se utkají s Timeou Babosovou a Jaroslavou Švedovou během čtvrtečního programu.