Kyrgios nepřestává šokovat fanoušky. Místo tenisu dá přednost basketbalu!

- Petr Šístek

Nick Kyrgios i nadále víří vody světového tenisu. Poté, co mu byl organizací ATP udělen osmitýdenní zákaz startů na turnajích, sice Kyrgios pokorně vydal omluvené prohlášení, avšak nyní jeho komentáře na Twitteru i pozoruhodná rozhodnutí opět vzbuzují rozruch.

Organizace ATP se projevila velkoryse, když Kyrgiosovi nabídla možnost snížení osmitýdenního trestu na pouhé tři týdny v případě, že by australský bouřlivák vyhledal pomoc sportovního psychologa, avšak Kyrgios se tuto možnost rozhodl nevyužít. Valný praktický dopad by to pro něj ale mít nemělo, jelikož lednový turnaj Hopman Cup není pořádán pod záštitou ATP a tudíž by se na něj zákaz neměl vztahovat. Australan by tak měl zahájit následující turnajovou sezonu po vypršení trestu na domácím Australian Open.

Ještě než ale nová sezona začala, Kyrgios se postaral o pořádný rozruch. Prvně jednomu ze svých fanoušků na zdánlivě nevinný dotaz odpověděl, že jeho hlavním cílem pro příští rok je dopřát si více volného času.

Toto prohlášení samo o sobě nepůsobí zcela profesionálně, ještě o poznání kurióznější se ale ukázala situace ohledně únorového turnaje kategorie ATP 500 v Rotterdamu. Kyrgios se měl stát jednou z hlavních hvězd tohoto podniku a již s předstihem podepsal dohodu, že zde bude startovat. Ta ale byla po vzájemné dohodě s turnajovým ředitelem Richardem Krajicekem zrušena, neboť Kyrgios se rozhodl před účastí v Rotterdamu upřednostnit Utkání hvězd NBA, na které byl pozván.

Jednadvacetiletý Australan je známý svým kladným postojem k basketbalu a během All-Star víkendu NBA dokonce dostane možnost zahrát si zápas celebrit. Jakkoliv se jeho důvody neúčasti na turnaji v Rotterdamu zdají být pochopitelné, z Kyrgiosova jednání lze vyčíst, že je velmi nepravděpodobné, že by se někdy fanoušci z jeho strany dočkali stoprocentního profesionalismu.