Blíží se konec Djokovičovy spolupráce s Beckerem? Srb v Šanghaji rozdmýchal dým spekulací

- Filip Lefenda

Současný král světového tenisu Novak Djokovič podle svých slov netuší, zda bude i v příští sezóně spolupracovat s koučem Borisem Beckerem. Na společnou práci a změny mají zbytek letošního roku, o tom dalším se spolu ale ještě nebavili. Srb to sdělil zástupcům médií na tiskové konferenci právě probíhajícího turnaje Masters v čínské Šanghaji.

„S Borisem stále spolupracujeme. Nyní máme v plánu dojet zbytek sezóny, čekají na nás halové turnaje,“ uvedl rodák z Bělehradu, který tak v tuto chvíli nepotvrdil, že by musel s někdejším trojnásobným wimbledonským vítězem nutně spolupracovat i v nadcházející tenisové sezóně. „Stále jsme se o této možnosti nebavili,“ přiznal hráč, který v Šanghaji obhajuje loňské vítězství. Kromě toho triumfoval v nejlidnatějším čínském městě i v letech 2012 a 2013.

Djokovič promluvil také na adresu Rafaela Nadala, kdysi jednoho ze svých největších rivalů, kterého však v posledních měsících trápí zdraví. Španěl skončil v Šanghaji překvapivě již v prvním kole, když se mu stal přemožitelem Djokovičův krajan Troicki, a zvažuje předčasné ukončení sezóny. To by mimo jiné znamenalo i neúčast na závěrečném Turnaji mistrů v Londýně. Nespokojen je Nadal hlavně se svým forhendem, který byl kdysi jeho velkou zbraní.

„Pokud Nadal tvrdí, že má problémy s forhendem, jistě jej bude v budoucnu hodně trénovat. Jsem přesvědčen, že na tomto úderu skutečně zapracuje,“ věří ve zlepšené výkony neméně slavného soupeře Djokovič, který prohodil poznámku i na adresu „zlého tenisového muže“ Nicka Kyrgiose, který na sebe v Šanghaji opět strhnul vlnu pozornosti, nikoliv však dech beroucím výkonem.

„Když se mluví o Kyrgiosovi, většinou to zatím není v pozitivním slova smyslu. Je to jeden z nejtalentovanějších hráčů našeho sportu a doufám, že se časem zklidní,“ narážel devětadvacetiletý tenista na poslední Australanův incident, kdy v podstatě vypustil utkání s Mishou Zverevem a byl fanoušky vypískán.