Rafael Nadal: Nevím, kdy se vrátím ke svému nejlepšímu tenisu

- Radim Sochor

Rafael Nadal se dlouho pohyboval kolem prvního místa žebříčku ATP. Poté ale přišla hromada zranění a výkony začaly pokulhávat. Rok 2016 je druhým v řadě, kdy se bývalé světové jedničce nepodařilo vyhrát grandslamový turnaj.

Rafa v letošním roce dosáhl pouze na jednu tisícovou trofej. Bylo tomu tak v Monte-Carlu, kde vyřadil hráče jako Wawrinka, Murray či Monfils.

Rafael Nadal musel čelit otázce novináře, kterého zajímalo, jak daleko je Rafa od svého nejlepšího tenisu. Sám Španěl příliš nevěděl, jak odpovědět, nakonec z něj vypadlo: „Možná se vrátím za několik dní, možná za pár měsíců, možná ještě později. Do budoucnosti nevidím.“

„Nejkrásnější věcí na tenisovém životě je to, že můžete cestovat po celém světě a cítíte lásku lidí, kteří vás uznávají jako čtrnáctinásobného grandslamového šampiona,“ dodal Rafael Nadal.

Španěl vypadl v Pekingu, a tak zkusil turnaj v Šanghaji. Zde působil jako nasazená čtyřka, ale při svém prvním zápase nestačil na Srba Victora Troickiho a po výsledku 3:6, 6:7 na turnaji skončil.