Kližan a Lacko byli vyloučeni z daviscupového týmu Slovenska

- Jan Havlovic

Výkonný výbor Slovenského tenisového svazu v pátek na svém zasedání na návrh daviscupového kapitána Miloslava Mečíře s okamžitou platností vyloučil Martina Kližana a Lukáše Lacka ze slovenského daviscupového týmu. Kapitánovi slovenského daviscupového týmu, se nelíbilo chovaní dvou zmíněných tenistů a také jejích přístup k reprezentaci, za což si oba vysloužili trest.

V polovině srpna se Slovensko představilo v daleké Austrálii, kde v Sydney bojovalo o setrvání ve Světové skupině Davis Cupu. K zápasu odcestovala slovenská reprezentace ve složení Andrej Martin, Jozef Kovalík, Igor Zelenay a Norbert Gombos. Martin Kližan, nejvýše postavený slovenský tenista na okruhu ATP a Lukáš Lacko, se omluvili ze zdravotních důvodů. 

To by nebyl až takový problém, pokud by se oba hráči hned na začátku dalšího týdne nepředstavili na turnajích ATP. Kližan se v pondělí ukázal na turnaji ve francouzských Métách, kde prohrál hned v prvním kole s Francouzem Benneteauem po setech 2:6, 1:6. Lacko došel na challengeru v tureckém Izmiru až do čtvrtfinále.

To se pochopitelně nelíbilo kapitánovi Miloslavu Mečířovi, který navrhl podmínečné vyloučení pro oba hráče, což následně Slovenský tenisový svaz schválil. Lacko dostal pokutu ve výši 10 000 € za porušení smlouvy s STS a Kližan ve výši 20.000 € za opakované porušení smlouvy s STS.

*STS - Slovenský tenisový svaz