Laver Cup 2018 budou hostit Spojené státy

- Jan Vojkůvka

Nově zavedený Laver Cup, který bude mít svou premiéru příští rok na podzim v pražské O2 Aréně, zná již svého hostitele pro rok 2018. Pořádat ho budou ve Spojených státech.

Český tenisový fanoušek se již nemůže dočkat, až mezi 22. a 24. zářím uvidí střetnutí vybraných tenisových hvězd v souboji Evropy proti zbytku světa. Pořadatelství prvního ročníku, na němž budou hrát Roger Federer či Rafael Nadal, bylo v létě slavnostně přiděleno České republice. Nyní, na probíhajícím US Open, se konala konference, která přiřknula pořadatelství ročníku Americké Tenisové Federaci (USTA).

Organizátoři Laver Cupu na konferenci oznámili uzavření partnerství s USTA, na základě něhož se další ročník podniku, který má za cíl stát se prestižní součástí tenisového kalendáře, bude konat právě ve Spojených státech. „Jsme potěšeni přivítat USTA jako nového partnera a dalším potěšením oznamujeme, že Laver Cup 2018 se bude konat v USA,“ prohlásil Tony Godsick.

S radostí se k tomuto pořadatelství staví také Australané, kteří by v nejbližších letech rovněž rádi pořádali Laver Cup na svém území. „Tato soutěž je zcela jiná než ostatní tenisové soutěže na světě a my jsme hrdí, že jsme součástí týmu, která ji přináší k životu,“ potěšeně konstatoval Steve Healy, prezident australské tenisové federace.

Mělo by být téměř jistotou, že kromě amerického tenisty se během Laver Cupu v týmu Světa objeví také australský tenista, který, pokud se nedostane na soutěž na základě žebříčku, by měl patřit mezi donominované do týmu. Prozatím jsou však spekulace nad tím, co přinese rok 2018, zbytečné. Ještě předtím se totiž premiéra Laver Cupu uskuteční v Praze.