Užívám si zde každou minutu, říká nejstarší sběrač míčků letošního US Open

- Jan Havlovic

Na většině ATP a WTA turnajů je pozice sběrače míčků limitována věkem, na US Open tomu tak není, nad čím se pozastavila také světová jednička, Novak Djoković.

US Open je v tomto ohledu vyjímkou, na pozici sběrače se může přihlásit prakticky každý, neboť tato pozice není limitována věkem. Oproti většině turnajů je to nezvyklé, neboť věk sběračů se většinou pohybuje mezi 10-18 lety. Na posledním grandslamu letošní sezony je celkem 275 sběračů míčků - 75 z nich je více než 18 let, někteří dosahují i hranice padesáti let. Nejstarším sběračem na letošním US Open je Viljay Parimoo, kterému je 55 let a na této pozici je prvním rokem. „Je to privilegium. Užívám si tady každou minutu," uvedl Parimoo v rozhovoru pro server Yahoo. 

Proč vlastně není pozice sběrače míčků na US Open limitována? V New Yorku se totiž hrají zápasy, které končí většinou pozdě v noci! K této situaci se vyjádřila také světová jednička, Novak Djoković. „Vidím tady mnoho dospělých. Přesně nevím, zdali jsou všichni z nich plnoletí, avšak dělají svou práci velmi dobře," vysekl srbský tenista pochvalu sběračům míčků na posledním grandslamu této sezony.