WTA

Bouzková míří v Kantonu do čtvrtfinále! Svitolinová duel s mladou Češkou skrečovala

- Jan Havlovic

Marie Bouzková si připsala další cenný tenisový skalp! Jednadvacetiletá vycházející hvězda českého tenisu si v čínském Kantonu vyšlápla na Ukrajinku Elinu Svitolinovou, avšak vítězný pocit po posledním míčku si neužila. Světovou trojku totiž ve druhém setu limitovalo pravé koleno, a tak musela duel za stavu 6:4 a 4:3 pro Bouzkovou vzdát. Mladá Češka tak míří mezi nejlepší osmičku, v boji o semifinále vyzve Rusku Annu Blinkovovou.

Marie Bouzková hrála ve středu v čínském Kantonu další velký tenisový zápas! Jednadvacetiletá Češka čelila světové trojce Elině Svitolinové, ale favorizované soupeřky se vůbec nezalekla.

V průběhu prvního setu si Bouzková vypracovala tři brejkboly, ale Svitolinové se podařilo servis uchránit. Semifinalistce letošního turnaje v Torontu se podařilo uspět na returnu až v desátém gemu, kdy proměnila rovnou setbol a ujala se vedení v zápase!

Favorizovaná Svitolinová se z nepovedeného závěru úvodního setu oklepala a vstoupila do druhé sady o poznání lépe, když hned v prvním gemu prolomila servis Bouzkové. Češka však rebrejkem ve čtvrté hře srovnala stav.

Světová trojka si právě za stavu 2:2 vzala medical time-out kvůli problémům s pravým kolenem. Svitolinová poté odehrála ještě tři gemy, nicméně bolest neustoupila, a tak musela turnajová jednička utkání za stavu 4:6 a 3:4 skrečovat.

Bouzková si tak v čínském Kantonu připsala další cenný skalp a zahraje si potřetí v této sezoně na okruhu WTA ve čtvrtfinále. Její další soupeřkou v boji o účast mezi nejlepší čtyřkou bude Ruska Anna Blinkovová.