Čtyři turnaje, čtyři finále. Jak naloží Medveděv s nastřádanými miliony? Odpovědí překvapil

- Filip Lefenda

Za poslední čtyři odehrané turnaje si vydělal okolo čtyř milionů dolarů. Jak s nimi hodlá třiadvacetiletý Daniil Medveděv naložit? „Není mnoho věcí, po kterých bych toužil. Spíše jsme s manželkou přemýšleli, že bychom peníze investovali,“ prozradil finalista letošního US Open. Na jednu věc si ale přeci jen potrpí.

Má za sebou výborné období. Rus Medveděv došel na čtyřech posledních turnajích shodně do finále, na podniku Masters v Cincinnati dokonce slavil svou nejcennější trofej. K té měl blízko také v New Yorku, tam ale jeho dvanáctizápasovou šňůru bez porážku utnul po dech beroucí pětisetové bitvě Rafael Nadal.

Co stojí za vzestupem nyní již čtvrtého hráče světového žebříčku? „Mou devízou je fyzická kondice. Na této úrovni je to ta nejdůležitější věc. Hodně redukuje množství zranění,“ zamyslel se v rozhovoru muž, jenž v letošním roce ovládl i únorový halový podnik v bulharské Sofii.

Bez dvou čísel dvoumetrový obr přiznal, že jeho kouč Gilles Cervara to s ním občas nemá jednoduché. „Nejsem špatný člověk, ale zkrátka mám ruskou mentalitu,“ usmíval se Medveděv. „Pokud mi něco řeknete, snažím se s vámi diskutovat, přidat svůj názor. Některé věci popírám, nesouhlasím s nimi, ale ve výsledku udělám vše tak, jak se po mě chce. Práce se mnou je tak snadná a obtížná zároveň,“ hodnotil sám sebe.

Nesmírně povedená severoamerická šňůra turnajů nepřinesla Medveděvovi jen turnajovou trofej a první účast v grandslamovém finále, jeho bankovní konto se nafouklo o zhruba 4 miliony dolarů (okolo 94 milionů korun). „Není mnoho věcí, po kterých bych toužil. Spíše jsme s manželkou přemýšleli, že bychom peníze investovali,“ překvapil hráč, jenž v tomto kalendářním roce nasbíral již 50 vítězství.

Poté ale přeci jen dodal: „Abych byl upřímný, miluji auta. Pravděpodobně vyzkouším nějaké nové modely stejné značky,“ sdělil tenista, který se na kurty vrátí již ve čtvrtek, a to osmifinálovým duelem na domácím turnaji v Petrohradu, kde mu bude soupeřem krajan Donskoj.

„Miluji zápasy na ruské půdě, právě zde jsem dosáhl svých prvních úspěchů. Doufám, že mě zde lidé budou podporovat, dorazí hodně fanoušků a že jim nabídnu svůj nejlepší tenis,“ dodal Medveděv závěrem.