Déšť nakopl Plíškovou k demolici. Neoblíbenou Martičovou ve finále deklasovala

- Jan Vojkůvka

Karolína Plíšková na čínském turnaji v Čeng-čou vybojovala čtvrtý letošní titul! Česká tenistka musela na finále proti nepříliš oblíbené Petře Martičové, s níž prohrála už čtyři zápasy, čekat dlouhých šest hodin kvůli dešti. Od stavu 0:2 v prvním setu ovšem dvorci vládla a vyhrála čtvrtý titul po setech 6:3, 6:2.

Duel, který měl původně začít už ve 14 hodin místního času, se nakonec v Čeng-čou kvůli dešti rozehrál až v osm hodin večer. A i v průběhu utkání trápil hráčky a pořadatele déšť. Pro Plíškovou však měl příchuť vítězství.

V prvním setu Plíšková nezačala přitom vůbec dobře. Prohrála si hned podání a pustila Martičovou do vedení 2:0. Pak ovšem začalo znovu pršet, hráčky odešly do šaten a po návratu na kurt se české tenistce podařilo soupeřku přejet.

Nejen, že Plíšková srovnala na 2:2, ale poté od stavu 3:3 vyhrála tři gemy v řadě a první set dotáhla do vítězného konce. Poradila si i s další šancí Martičové na returnu a do druhého setu šla v psychické výhodě.

Potvrdila to hned záhy. Martičová si podržela v úvodní hře servis, pak ovšem následovala šňůra pěti vyhraných gemů na straně Plíškové. Za prakticky rozhodnutého stavu se Chorvatka ještě jednou dokázala zmobilizovat alespoň k udržení podání. Světová dvojka poté v osmé hře doservírovala.

Druhá hráčka světového žebříčku rozšířila svou sbírku letošních titulů už na čtyři. Před Čeng-čou triumfovala v Brisbane, Římě a Eastbourne. Ve světovém žebříčku nyní ztrácí na první Ashleigh Bartyovou pouhých 86 bodů.