Svrčinova premiéra v Davis Cupu skončila zraněním. Na vině byl hrubý povrch

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ ZE ZENICE: Smůla potkala Dalibora Svrčinu při jeho debutu v daviscupovém týmu. Český junior si při středečním tréninku v bosenské Zenici přivodil výron pravého kotníku. Podle zpráv z českého tábora by ale měl být brzy fit.

„Chtěl jsem doklouznout, ale povrch je hrozně hrubý, a tak jsem si bohužel zvrtl kotník.“ Tak popisoval nepříjemnou příhodu ze středečního tréninku v bosenské Zenici šestnáctiletý Dalibor Svrčina.

Toto zranění již talentovaného tenistu potkalo. Dle svých slov ale vždy zápas zvládl dohrát. „Včera to ale vůbec nešlo,“ smutnil.

Že si nejmladší člen české výpravy při své premiéře v Davis Cupu nezahraje, bylo velmi pravděpodobné. Přesto však chtěl využít situace a nabrat co nejvíce zkušeností.

„Je to škoda. Zápas bych sice určitě nehrál, ale aspoň jsem si mohl zatrénovat. Byly to super sparingy, všichni hrají výborně,“ zhodnotil absolvované tréninkové jednotky Svrčina.

Podle zkušených odborníků z českého týmu by měl být zmíněný výron pravého kotníku lehčí. Na nejistém pohybu vítěze juniorské čtyřhry z letošního Australian Open to ale zatím poznat není.

„Fyzioterapeut mi říkal, že to ze začátku vypadá blbě a časem se to rychle zlepší,“ naznačil s nadějí i s ohledem na svůj další program Svrčina. Již příští týden ho totiž čeká v areálu pražské Sparty soutěž dorosteneckých smíšených družstev.