Martina Navrátilová: Finálová prohra bude Serenu bolet

- Michal Hladký

K příležitosti sobotního finálového duelu na US Open mezi Serenou Williamsovou a Biancou Andreescuovou poskytla Martina Navrátilová internetové televizi Amazon Prime exkluzivní rozhovor. V něm se rozpovídala nejen o výhře mladé Kanaďanky, ale také o loňském sporu mezi Serenou a rozhodčím Carlosem Ramosem.

„Porážka bude Serenu bolet, všechno hrálo v její prospěch,“ narážela Martina Navrátilová na to, že americká megastar ve druhém setu otočila z 1:5 na 5:5 a byla evidentně v dobrém psychickém rozpoložení. Serena Williamsová však zápas nedotáhla do vítězného konce, nakonec podlehla Andreescuové 0:2 (3:6 a 5:7).

Slavná Američanka prohrála již čtvrté grandslamové finále po sobě. „Bude pro ni těžké se dát do pořádku. Určitě se jí to do příštího roku povede, ale tentokrát to má daleko obtížnější,“ myslí si legenda.

Řeč přišla i na to, co říká Navrátilová na rozhodnutí Americké tenisové asociace, která na začátku turnaje vydala prohlášení, že Carlos Ramos (incident z finále US Open z minulého roku – pozn. red.) nemůže na tomto ročníku amerického Grand Slamu být nasazen na zápasy Sereny Williamsové. „Bylo by skoro nefér k Sereně, aby Carlos Ramos byl nasazen na její zápasy,“ vyjádřila se Navrátilová.

„Podobnou věc jsme mohli vidět i u Rafaela Nadala (Španěl si sám vyžádal neúčast rozhodčího Bernardese na svých zápasech kvůli události z roku 2015 pozn. red.),“ připomněla pražská rodačka, že to není ojedinělý případ v tenisovém světě.

Serena Williamsová sice řekla portugalskému rozhodčímu, že již nikdy nebudou spolu na jednom kurtu, avšak bývalá česká tenistka má na věc jiný pohled. „Myslím si, že v budoucnu bude možné, aby se oba dva střetli na dalším zápase,“ dodala optimictický výrok Martina Navrátilová.