Laver Cup: Tým světa je kompletní, McEnroe nominoval místo Andersona dva krajany

- Filip Lefenda

Tým světa zná pro nadcházející ročník Laver Cupu své kompletní složení. Poté, co Jihoafričan Anderson předčasně ukončil sezónu, nominoval kapitán John McEnroe do sestavy dva své krajany – Američany Jacka Socka a Taylora Fritze.

Anderson se na kurtech neobjevil od vyřazení ve třetím kole Wimbledonu. Finalistu dvou grandslamových turnajů trápí problémy s kolenem, vinou kterých se rozhodl letošní ročník předčasně zabalit.

„Byl to těžký a frustrující rok. Po poradě s doktory jsem se rozhodl zbytek sezóny vynechat a připravit se pořádně na tu příští. Rozhodnutím získám více času na rehabilitaci a uzdravení,“ zdůvodnil svou volbu aktuálně 18. tenista žebříčku ATP, jenž byl už i světovou pětkou.

Anderson tak po US Open přijde o další prestižní tenisovou akci, a sice třetí ročník Laver Cupu, který se ve dnech 20. až 22. září uskuteční v Ženevě.

Kapitán výběru světa John McEnroe měl v záloze jedno volné místo, po vypadnutí Andersona tak do týmu donominoval hned dvě jména – Jacka Socka, jenž se zúčastnil už předešlých dvou ročníků, a turnajového debutanta Taylora Fritze.

Oba jmenovaní Američané budou na švýcarské půdě usilovat o první triumf týmu světa, jenž předloni v Praze i loni v Chicagu tahal v souboji s týmem Evropy za kratší konec.

Tým Evropy:
Kapitán: Björn Borg (SWE)
Tenisté: Roger Federer (SUI), Rafael Nadal (ESP), Alexander Zverev (GER), Dominic Thiem (AUT), Stefanos Tsitsipas (GRE), Fabio Fognini (ITA)

Tým světa:
Kapitán: John McEnroe (USA)
Tenisté: John Isner, Jack Sock, Taylor Fritz (všichni USA), Milos Raonic, Denis Shapovalov (oba CAN), Nick Kyrgios (AUS)