WTA

Los Čeng-čou: Plíšková má přijatelný úvod. Další Češka schytala nasazenou

- Radek Štohl

Nový turnaj v čínském Čeng-čou uvidí dvě Češky. Jedničkou prestižní akce, která je dotována jedním milionem dolarů, bude Karolína Plíšková, sedmadvacetiletá hráčka má v prvním kole volný los. Na poslední chvíli dosazená Tereza Martincová se v úvodním kole potká s osmou nasazenou Caroline Garciaovou, Francouzku již v minulosti porazila.

O kvalitě podniku vypovídá skutečnost, že zde startují tři hráčky TOP 10. Kromě Karolíny Plíškové (3. místo světa) v Číně nechybí Elina Svitolinová (5.) a Kiki Bertensová (7.). Poslední nasazenou je Caroline Garciaová (27.).

Dle papírových předpokladů bude největší favoritkou Karolína Plíšková. Osmifinalistka US Open má v prvním kole volno, v osmifinále ji poté vyzve buď Polona Hercogová (57.), nebo jedna ze čtyř úspěšných hráček z kvalifikace. O té se rozhodne až během pondělního dopoledne.

Projde-li první nasazená přes osmifinále, tak ji ve čtvrtfinále bude s největší pravděpodobností čekat šestka turnaje Sofia Keninová (20.). Dvacetiletá Američanka na US Open sice vypadla ve třetím kole, na předchozích turnajích v Torontu a Cincinnati vybojovala semifinále.

Druhou Češkou v hlavní soutěži bude Tereza Martincová. (138.) Hráčka, která se mezi samotnou elitu dostala po odhlášení Simony Halepové, v prvním zápase bude hrát proti osmičce podniku Caroline Garciaové, kterou před dvěma lety porazila na antuce. Zbylé dva zápasy na tvrdém povrchu ale jednoznačně vyzněly pro Garciaovou.

O neúspěšnou účast v hlavní soutěži se pokoušela také Renata Voráčová, zkušená hráčka zaměřující se na čtyřhru však v prvním kole kvalifikace neuspěla proti Lizette Cabreraové. A to i přes skutečnost, že do obou setů měla úspěšný vstup.

Los hlavní soutěže je k nalezení zde