Jako první! Strýcová nebude chybět na Turnaji mistryň

- Jan Vojkůvka

Barbora Strýcová se svou tchajwanskou parťačkou Su-wej Sie se úspěšně kvalifikovaly na letošní Turnaj mistryň, který se bude poprvé konat v čínském Šen-čenu. Wimbledonské šampionky se probojovaly na závěrečný turnaj sezony jako vůbec první letošní pár.

V aktualizovaném pořadí žebříčku deblových dvojic jsou zkušené Strýcová se Sie na průběžném prvním místě se ziskem 5481 bodů. Jak informovala oficiální stránka WTA, tento počin již stačí k zajištění postupu na Turnaj mistryň.

Strýcová se na Turnaj mistryň probojovala podruhé v kariéře. Loni dokráčela do semifinále s Andreou Hlaváčkovou. Sie se podívá na finále WTA potřetí v kariéře. V roce 2013 vyhrála celý turnaj spolu s Šuaj Pcheng, o rok později se stejnou spoluhráčkou došla do finále.

„Jsme nadšené, že jsme se probojovaly na náš první společný Turnaj mistryň,“ uvedla Strýcová. „Je to skvělý pocit, že jsme jednou z nejlepších dvojic v tomto roce, a těšíme se na kvalitní zápasy v Šen-čenu.“

Strýcová se Sie drží šňůru 13 výher v řadě, kterou započaly na trávě v britském Birminghamu. Poté ovládly i grandslamový turnaj ve Wimbledonu. V Cincinnati sice odstoupily z turnaje před čtvrtfinálovým zápasem, ale to se nepočítá jako porážka, jelikož vůbec do utkání nenastoupily. Od Wimbledonu navíc v 9 zápasech neztratily ani set.

Kromě Birminghamu a Wimbledonu spolu letos vyhrály také turnaje v Madridu a Dubaji.

Strýcová, jež se po Wimbledonu stala světovou jedničkou, spolu se svou parťačkou usilují nadále o úspěch na US Open, kde je čeká utkání třetího kola proti Ljudmile Kičenokové a Jeleně Ostapenkové.

Kvalifikovala se i Bartyová
Svou první účastnici Turnaje mistryň zná i dvouhra. Úspěšně se kvalifikovala, i přes porážku v osmifinále US Open, Australanka Ashleigh Bartyová. Ta má velkou šanci vrátit se po US Open do čela žebříčku, pokud Naomi Ósakaová neobhájí v New Yorku titul.