WTA

Nedá si pokoj! Serena se otřela o vyřazeného rozhodčího

- Radek Štohl

Jak loni skončila, tak letos začala. Serena Williamsová po loňském výstředním představení ve finále US Open dala o sobě znovu vědět. Po drtivé výhře nad Marii Šarapovovou utrousila poznámku na adresu Carlose Ramose, který má zákaz řídit zápasy Američanky na letošním závěrečném grandslamu.

Pro Serenu Williamsovou to byl snadný vstup do letošního US Open. I když v prvním kole měla za soupeřku Marii Šarapovovou, tak přesně po hodině hry bylo po výsledku dvakrát 6:1 po zápase. Williamsová tak úspěšně vykročila za cestou, která by měla končit grandslamovým titulem.

Na ten čeká od Australian Open 2017, na US Open naposledy uspěla před pěti lety. „Jsem tady od toho, aby se tak stalo. Uvidíme, jak to dopadne," nechala se slyšet sedmatřicetiletá hráčka, která na turnajovou trofej čeká právě od Melbourne z předminulého roku.

Pozápasová tisková konference se však nenesla ryze v tenisovém smyslu. Jedna z otázek zamířila na konto Carlose Ramose, umpirový rozhodčí loni rozhodoval finálový zápas Sereny Williamsové proti Naomi Ósakaové. 

Williamsová ve zmíněném střetnutí neudržela nervy na uzdě poté, co jí Ramos udělil napomenutí za nepovolené koučování, následně Američanku potrestal trestným fiftýnem za rozmlácení rakety. Vše vyvrcholilo ve chvíli, kdy ho bývalá světová jednička nazvala lhářem a podvodníkem, za což jí Ramos udělil trestný gem.

Před zahájením letošního US Open se ke všemu USTA (americká tenisová asociace) rozhodla, že Carlos Ramos nebude řídit žádné zápasy sester Williamsových. Při dotazu na tuto skutečnost se jedna z nejlepších hráček nechala unést: „Nevím, kdo to je," odsekla.

Bude mít tento příběh pokračování?