Dvojitá nálož derby! Kvitová s Plíškovou narazí v New Yorku na krajanky

- Jan Havlovic

Petra Kvitová i Karolína Plíšková čekaly na US Open soupeřky z kvalifikace. To ještě netušily, že obě schytají krajanky. Petra Kvitová narazí na Denisu Allertovou a česká tenisová jednička Karolína Plíšková se postaví další úspěšné kvalifikantce – Tereze Martincové. Soupeře pro první kolo znají také Tomáš Berdych, Jiří Veselý a Karolína Muchová.

To je pech. Po rozlosování kvalifikantek je jisté, že minimálně dvě české zástupkyně skončí na US Open hned v prvním kole dvouhry. Může za to dodatečné rozlosování kvalifikantek do ženské části pavouka.

Finále kvalifikace úspěšně zvládly Tereza Martincová a Denisa Allertová, které po v pořadí třetí letošní výhře ve Flushing Meadows doufaly v příznivé rozlosování v hlavní soutěži.

Marně. Allertová i Martincová narazí na členky elitní desítky. Ke všemu ještě Češky.

Česká jednička Karolína Plíšková vyzve v prvním kole Terezu Martincovou, se kterou se utká vůbec poprvé v kariéře. Turnajová trojka bude proti úspěšné kvalifikantce velkou favoritkou.

Na souboj s krajankou se může těšit i Petra Kvitová, která to na Češky dlouhodobě umí. Světová šestka narazí v prvním kole na Denisu Allertovou. Rovněž půjde o premiérové vzájemné střetnutí.

Po rozlosování úspěšných tenistů z kvalifikace znají soupeři také další tři čeští tenisté. Karolína Muchová se při premiérové účasti v hlavní soutěži US Open utká s Kazaškou Jelenou Rybakinovou.

Tomáš Berdych měl při losu relativně štěstí, jelikož narazí na domácího tenistu Jensona Brooksbyho, který je v žebříčku až na konci čtvrté stovky. Jiří Veselý změří síly v prvním kole s Ricardasem Berankisem z Litvy.

1. kolo dvouhry žen
Petra Kvitová – Denisa Allertová
Karolína Plíšková – Tereza Martincová 
Karolína Muchová – Jelena Rybakinová (KAZ) 
Barbora Strýcová – Aliona Bolsovová (ESP)
Kateřina Siniaková – Sorana Cirsteaová (ROU)
Marie Bouzková – Alja Tomljanovicová (AUS) 
Kristýna Plíšková – Diane Parryová (FRA) 

1. kolo dvouhry mužů
Tomáš Berdych – Jenson Brooksby (USA)
Jiří Veselý – Ricardas Berankis (LTA)