Denní menu, 24.8.2019: Šafránek postoupil do finále! Tři Češi slaví zisk deblového titulu

- Jan Havlovic

Ticho před bouří. O víkendu mají čeští tenisoví fanoušci relativně klid, jelikož hlavní soutěž US Open startuje až v pondělí. V sobotu hráli čeští tenisté pouze na turnajích ITF. Václav Šafránek neztratil v polské Poznani znovu ani set a po výhře nad Argetincem Ugem Carabellim postoupil do nedělního finále. Z deblového titulu se raduje David Poljak, který triumfoval v běloruském Minsku. Uspěli také Petr Nouza s Davidem Škochem, kteří vyhráli čtyřhru na pětadvacítce ve švýcarském Schlierenu a slaví čtvrtý společný deblový titul.

Šafránek postoupil do třetího letošního finále
Václav Šafránek (425.) si zahraje v polské Poznani o titul! Pětadvacetiletý tenista si poradil v sobotním semifinále s Argentincem Camilem Ugem Carabellim (464.), kterého porazil za 78 minut po setech 6:4, 6:2. Šafránek neztratil ani ve čtvrtém zápase na turnaji jediný set a postoupil do třetího letošního finále. Nasazená pětka vyzve v nedělním finále Diega Hidalga z Ekvádoru a bude usilovat o třetí singlový titul v této sezoně.

Škoch s Nouzou triumfovali ve Švýcarsku
Petr Nouza s Davidem Škochem triumfovali ve čtyřhře na pětadvacítce ve švýcarském Schlierenu. Český pár v sobotním finálovém duelu porazil americké bratry Johnsonovy za 73 minut po setech 7:5, 6:3. Škoch s Nouzou slaví již čtvrtý společný deblový titul a vůbec první v této sezoně.

Poljak slaví zisk deblového titulu
David Poljak získal celkově pátý deblový titul na okruhu ITF v kariéře! Třiadvacetiletý český tenista triumfoval na turnaji v běloruském Minsku po boku Rusa Dubrivného. Nasazené čtyřky smetly ve finále kazašsko-gruzínskou dvojici Ajap, Civadze za pouhých 46 minut po setech dvakrát 6:2. Poljak tak navázal na dva deblové tituly z gruzínského Telavi a získal ve čtyřhře již třetí titul v této sezoně.

Češi v akci

ITF World Tennis Tour

Talex Open, Poznaň (muži, POL, 25 000 USD, antuka)
Semifinále dvouhry
VÁCLAV ŠAFRÁNEK (425.) [5] – Camilo Ugo Carabelli (ARG, 464.) 6:4, 6:2

2. Tennis Pro Open Schlieren (muži, SUI, 25 000 USD, antuka)
Finále čtyřhry
NOUZA, ŠKOCH – H.Johnson, Y.Johnson (oba USA) [2] 7:5, 6:3

Belagroprombank Cup, Minsk (muži, BLR, 15 000 USD, tvrdý povrch)
Finále čtyřhry
Ajap, Civadze (KAZ/GEO) [3] – Dubrivnyj (RUS), POLJAK [4] 2:6, 2:6